• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ötletmaratont hirdetett a Richter egyetemistáknak

Hírek 2023.11.09 Forrás: Weborvos
Ötletmaratont hirdetett a Richter egyetemistáknak

Közösen kutattak megoldás után korunk egyik nagy társadalmi problémájának, a Z-generáció mentális egészségének megőrzését illetően.

Az idei Richter MindRun ötletmaratonon összesen harminc, az ország legkülönfélébb felsőoktatási intézményéből érkező diák dolgozott 5 csapatban egy, a Richter által felvetett probléma megoldásán. A magyar gyógyszergyártó vállalat második, egyetemisták számára meghirdetett ötletmaraton versenyének célja egy olyan közeg megteremtése volt, ahol kreatív gondolkodású és széles körű ismeretekkel rendelkező fiatalok találkozhattak függetlenül választott egyetemüktől vagy szakirányuktól, hogy közösen kutassanak megoldás után korunk egyik nagy társadalmi problémájának, a Z-generáció mentális egészségének megőrzését illetően. 

A program célja, hogy a MindRun keretein belül a hazai alap- és mesterszakos hallgatók fiatal tudós mentorok közreműködésével fejleszthessék együttműködési képességüket, valamint kapcsolatokat építhessenek, és próbára tehessék tudásukat, rátermettségüket. 

A csapatoknak idén olyan megoldást kellett kidolgozniuk, amely hosszú távon fenntartható, innovatív és valós megoldást nyújthat a fiatalok mentális egészségi állapotának megóvására. 

A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a diákok ne csak a felvetett társadalmi problémáról szerezhessenek új információkat, de a motivációs előadásokból olyan inspiratív üzenetekben, az egyedi szakmai improvizációs workshop során pedig olyan élményekben is részesülhessenek, amelyek a csapatkohézió kialakításán és a vasárnapi prezentáció előkészítésén túl támogatást nyújthat számukra mind a verseny során, mind a való életben. 

Szilágyi Áron, háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó egy rendkívül izgalmas motivációs előadást tartott pénteken az ötletverseny résztvevői számára, Polgár Judit, nemzetközi sakknagymester, a Richter MindRun egyik zsűritagja pedig előadásában saját élményein, tapasztalatain keresztül hívta fel a hallgatók figyelmét a sikerhez vezető útra. 

Az idei ötletversenyről készült aftermoive-t, amelyben többek között a Polgár Judittal, valamint Szilágyi Áronnal készült interjúba is betekintést nyerhetnek: 

Legolvasottabb cikkeink