A kén-dioxid és a szulfitok (E 220-228) az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhatnak.
Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívta a forgalomból a LOLO tomato veggie snack paradicsomcsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint laboratóriumi vizsgálat mutatta ki, hogy a termék határérték felett tartalmaz kéntartalmú adalékanyagot.
A kéntartalmú adalékanyag a jelölésen nem volt feltüntetve, vagyis a csomagolásra megtévesztő módon került az adalékmentességre utaló "100% natural" (100 százalék természetes), és a "no added preservative" (hozzáadott tartósítószer nélkül) felirat - tették hozzá. A kén-dioxid és a szulfitok (E 220-228) élelmiszer-adalékanyagok, amelyeket egyebek közt tartósítószerként adnak az élelmiszerekhez. Az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhatnak - hívta fel a figyelmet a Nébih.
A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy a forgalmazó üzletben váltsák vissza a megvásárolt termékeket.