• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Rákellenes Világséta – Idén először együtt!

Hírek 2023.01.06 Forrás: Weborvos
Rákellenes Világséta – Idén először együtt!

Az eseményen bárki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozója, ismerőse vagy a rákbetegek iránt.

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva idén már harmadik alkalommal hirdeti meg a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk) Magyarországon. A résztvevőket 2023. január 8-án, vasárnap biztatják majd mozgásra. Az első évhez képest tavaly már több, mint kétszer annyian csatlakoztak a kihíváshoz, így a szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak. A résztvevőknek idén először lesz lehetőségük részt venni helyileg szervezett sétákon, de természetesen a tavalyi évhez hasonlóan egyénileg is lehet majd csatlakozni. 

Bár számos sétát és felvonulást szerveztek már a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, e kezdeményezés formája és a története is egyedi. A projekt egyetlen személy ötletével kezdődött, aki a rákkal küzdő rokonait szerette volna támogatni a sétával. Mára e személyes kezdeményezés világszintű eseménnyé nőtte ki magát: tavaly 5 kontinens 30 országának 240 városában több, mint 3300-an sétáltak, Magyarországon pedig több, mint 650-en gyalogoltak 46 településen.   

Az előző évekhez hasonlóan minden város kap egy előre kijelölt egy órányi időintervallumot sétálni, a világ minden táján egyformán, és ezen órák kombinációja összességében kiad egy teljes 24 órás napot. Budapest és Magyarország időzónája 2022. január 8-án 15 - 16 óra között tart, ami az egész napot nézve a 17. órát adja majd hozzá a „távhoz”. 

Bár az elmúlt két évben a Covid miatt a résztvevőknek a megadott időintervallumon belül egyénileg vagy saját szervezésű csoportokban volt lehetőségük csatlakozni a sétához, idén először a Magyar Rákellenes Liga is szervez helyi sétákat, melyet minden település egyénileg hirdet meg. Budapesten január 8-án 14:45-re várják a résztvevőket a Batthyány téren, a séta célállomása pedig a Margit sziget lesz majd. Természetesen, az előző évhez hasonlóan egyénileg is csatlakozhat a sétához az, aki inkább egyedül, vagy szűk családi-és baráti körben szeretné teljesíteni a kihívást. 

Az eseményen bárki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozója, ismerőse vagy a rákbetegek iránt, illetve támogatni szeretné a daganatos betegségek elleni harcot. Fontos, hogy az eseményen történő részvételhez regisztrálni kell, a regisztráció ingyenes! A regisztrációt idén magyar nyelvű oldal segíti, ami az alábbi linken érhető el

A séta egyben adománygyűjtés is a rák elleni küzdelemre. Az akció során az előzetesen kiválasztott 14 nemzeti betegszervezetet támogatják, melyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően.

 

 

 

 

A Magyar Rákellenes Liga ezúton is köszöni a tavalyi, daganatos betegeket támogató és preventív programjaikra adott adományokat! Idén nem csak ezen az egy napon van lehetőség adományozni, hanem egészen február 15-ig.

Legolvasottabb cikkeink