• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

SMS figyelmezteti a fáradt szülőket az esedékes oltásokról

Hírek 2020.06.29 Forrás: Weborvos
SMS figyelmezteti a fáradt szülőket az esedékes oltásokról

Tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira, és segít eligazodni az oltásokkal kapcsolatos tudnivalókban.

Egy éves kor alatt kapják a legtöbb oltást a gyermekek, a friss szülők pedig gyakran tanácstalanok, mikor, melyik esedékes éppen, és mit kell róluk tudni. A probléma megoldására jött létre a VaccInTime oldal, egy okos SMS rendszer, mely tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira, és segít eligazodni az oltásokkal kapcsolatos tudnivalókban. A szolgáltatás ingyenes és egy szülő több gyermekének oltásait is fejben tartja a szülők helyett. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Dr. Póta György védnökként támogatja a hiánypótló kezdeményezést. A szolgáltatás non-profit, támogatásokból tartja fenn magát az oldal.

- Koronavírus járvány idején kiemelten fontos hogy a csecsemők idejében megkapják a kötelező és választható védőoltásokat, nehogy más, egyébként védőoltással megelőzhető betegség járványával kerüljünk szembe.” - vélekedett Dr. Póta György. „Azok a kórokozók, melyek ellen oltással védekezünk, nem tűnnek el, csupán a folyamatos oltás mellett nem tudnak tömegeket megbetegíteni. A kötelező és választható védőoltások elmaradása járvány kialakulásához vezet. Oltás hiányában a betegségeknek jobban kitett csecsemők védekezőképessége a betegség lezajlása után is tartósan gyenge marad. Ezért tud sokat segíteni egy olyan szolgáltatás, amelyben az emlékeztetés és a tájékoztatás is együtt van. A gyermekek védelme nagyon fontos, ezért fogadtam örömmel a VaccInTime elindítását. Minden szülőt arra biztatok, hogy regisztráljon az ingyenes szolgáltatásra.” - tette hozzá.

VaccInTime weboldalán egy egyszerű regisztrációt követően felvihetjük gyermekeink születési dátumát, a rendszer pedig ez alapján kiszámolja a kötelező, és az ajánlott védőoltások beadási időpontját. Az oldalon várandósok is regisztrálhatnak, így a gyermek születésekor az oltások észben tartása máris lehúzható az amúgy sem rövid feladatlistáról. Az okos SMS-ben kiküldött időpont emlékeztető egy-egy linket is tartalmaz, mely az éppen aktuális oltások ismertető lapjaira mutat az oldal. A cél tehát a figyelmeztetés mellett az, hogy a szülők mélyebb tudást szerezzenek az oltásokról és felismerjék fontosságukat. Az oltástudatosság erősítésével így hosszú távon a védőnők és a gyermekorvosok munkáját is segíti a szolgáltatás.

 

Legolvasottabb cikkeink