• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Speciális táborok kedvezménnyel:határidő

Hírek Forrás: MTI

Még egy hétig jelentkezhetnek a fogyatékkal élők az Erzsébet-táborokba!

Csaknem 400 fogyatékossággal élő ember számára biztosítanak kedvezményes üdülési lehetőséget az idén először meghirdetett speciális Erzsébet-táborok - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten. Az érintettek május 20-ig pályázhatnak.

A fogyatékossággal élők, illetve hozzátartozóik 4 speciális táborba jelentkezhetnek. Azok a családok, amelyekben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a minimálbér összegét, vagyis a 98 ezer forintot, fejenként 2 ezer forintért mehetnek táborozni, ez a kedvezmény a kísérőkre is vonatkozik - hangsúlyozta az államtitkár. A többi jelentkezőnek 10 ezer forintot kell fizetnie az egyhetes táborozásért, a teljes ellátásért és a speciális programokért.

Soltész Miklós hozzátette: a cafeteria rendszerének átalakítása nyomán olyan programokat tudtak kiírni, amely nem csak az időseket és a családosokat, hanem a fogyatékkal élőket is segíti. Az a haszon, amit eddig kivittek az országból, most ezen társadalmi csoportok életét segíti üdüléseken és különböző táborokon keresztül - fogalmazott az államtitkár.

A program részeként átalakították és részben akadálymentessé tették a balatonőszödi volt pártállami üdülőt, amelyet eddig csak kiváltságosok használhattak - tette hozzá Soltész Miklós.

Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője elmondta, most első alkalommal hirdetnek speciális táborokat is, két kategóriában. Az általános táborokba egyénileg is lehet jelentkezni, külön a gyermekeknek és a felnőtteknek, amelyeket komplex fejlesztési programelemekkel szerveztek meg.

A másik kategóriába a tematikus táborok tartoznak. A tánc- és drámatábor, illetve az alkotótábor 10 éven felülieknek, így felnőttek számára is nyitva áll. A táborokat a Magyar Speciális Művészeti Műhely tartja, amely csaknem 20 éve foglakozik ezzel. A programok között batikolás, festészet, kosárfonás és fotózás is szerepel.

Az érdeklődők május 20-ig jelentkezhetnek az www.erzsebetprogram.hu oldalon keresztül. Idén eddig 135 ezer ember nyert üdülési lehetőséget, de még számos pályázat nyitva van, köztük őszi kirándulásoké, így ez a szám még jelentősen nőhet.

Tapolczai Gergely (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagja elmondta: a vonatkozó ENSZ egyezmény, illetve a magyar jogszabály is előírja, hogy a fogyatékkal élőknek joguk van az üdüléshez, pihenéshez és a szabadidőhöz úgy, hogy azt akadálymentes környezetben tölthessék el. Orsós Zsolt vak sportoló, egykori paralimpikon, a szolidaritás nagykövete emlékeztetett rá, hogy 2010-ben indult egy program, amelynek során gimnáziumokban tartottak előadásokat arról, miként tudnak együtt élni és dolgozni a fogyatékkal élők, illetve az egészséges emberek. Idén először számos Erzsébet-táborba is eljut a program - tette hozzá.

Legolvasottabb cikkeink