• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Szerződéskötés az egészséges településekkel

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Kedden Szegeden írták alá a szerződést négy déli megye településeivel, amelyek az Egészséges Településekért Alapítvány pályázatán támogatást nyertek.

Az 5 ezernél kisebb lélekszámú települések egészségterveinek megvalósításához az Egészséges Településekért Alapítvány ebben az évben 90 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A szervezet 2007-ben olyan pályázatokat támogat, amelyekben a kis települések közösségei egymással összefogva tesznek azért, hogy lakosaik egészségesebben és jobb életkörülmények között éljenek.

Kedden a Baranya, a Bács-Kiskun, a Békés és a Csongrád megyéből nyertes településekkel írta alá a támogatási szerződéseket Dobrev Klára, az alapítvány kuratóriumának elnöke.
A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Csikéria húsz kerékpáros kirándulás megszervezéséhez 800 ezer forintos támogatást nyert, Csengőd, Soltszentimre és Tabdi sport- és egészségnap megszervezéséhez, valamint különféle közösségi beruházásokhoz közel 3 milliót kap.

Békés megyében Csanádapáca, Gerendás, Kardoskút és Tarhos életmódklub működtetéséhez, egy ifjúsági találkozó megszervezéséhez, sport- és egészségnapokhoz, egy receptgyűjtemény kiadásához, valamint a „legsportosabb kocsma" bajnokság meghirdetéséhez ugyancsak mintegy 3 millió forintot nyert.

Csongrád megyében Deszk és Kübekháza többek között faültetésre és játszótérre nyert 4 és fél milliót, Zsombó és Csólyospálos a fentiekhez hasonló célkitűzésekre 2,1 millió forintot kap. Zákányszék és Forráskút táborozásra, sport- és lovasnap megszervezésére egy millió forintot fordíthat alapítványi támogatásból, míg Bordánynak és Üllésnek környezetvédelmi beruházásokra 2,7 milliót ítéltek meg.

Baranya megyében Pécsvárad, Fazekasboda, Nagypall és Zengővárkony közös pályázata révén közösségi programokra, teakonyhára, az egészséges életmódot népszerűsítő összejövetelekre és egy játszótérre 3,3 millió forintot költhet.

Dobrev Klára a civil szervezet céljairól szólva elmondta: azt szeretnék elérni, hogy az emberek maguk is tegyenek egészségük megőrzéséért, és ehhez a megfelelő feltételeket a települések biztosítani tudják. Mivel a községeknek egyenként korlátozottak a lehetőségeik, együtt kell működniük ahhoz, hogy javítani tudjanak az emberek életkörülményein, testi-lelki egészségén – tette hozzá.

Legolvasottabb cikkeink