• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Támogatás az olimpiai bizottságtól és a vöröskereszttől

Hírek 2020.11.20 Forrás: Weborvos
Támogatás az olimpiai bizottságtól és a vöröskereszttől

100 olimpikon, több mint 10 millió forintos felajánlásából vásároltak orvosi eszközöket négy fővárosi kórháznak és a Mentőszolgálatnak.

Több mint 100 hazai sportoló, egykori és jelenlegi olimpikonok fogtak össze az 1976. évi Montreali Nyári Olimpiai Játékokon bronzérmes női kézilabda csapat tagjainak kezdeményezésére, a Magyar Olimpiai Biztosság felhívására, hogy segítsék azokat az egészségügyi intézményeket és szervezeteket, amelyek kiemelt feladatokat látnak el a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A kezdeményezéshez elsőként csatlakozott a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. Az összegyűlt, 10,2 millió forint értékű adomány a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el. Többek között EKG-készülékek, vizeletanalizátorok és fertőtlenítőberendezések kerülnek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet tulajdonába, az Országos Mentőszolgálat pedig újabb lélegeztetőgép falitartókat használhat.

„Ebben a koronavírus-járvány övezte nehéz időszakban a sport, az olimpiai mozgalom ismét megmutatta erejét és bizonyította, hogy összefogással komoly értéket lehet teremteni. A saját eszközeivel a magyar olimpiai család is részt vállal a járvány elleni küzdelemben, köszönöm a felajánlásokat, büszke vagyok az adakozókra. Megtisztelő, hogy az ország legpatinásabb, 1881-ben alapított humanitárius szervezetével működünk együtt. A Magyar Vöröskereszt nekünk garancia arra, hogy az orvosi eszközök a legjobb helyre kerülnek” – mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„Tavasz óta elkötelezetten segítjük a hazai egészségügyet a koronavírus elleni harcban. A mostani felajánlás az egyik legjelentősebb olyan támogatás a második hullám alatt, melynek célba juttatásában közreműködünk. A Magyar Vöröskeresztnél a felkészültségben hiszünk, ami munkatársaink helytállása mellett, a megfelelő felszereltség biztosítására is vonatkozik. Az eszközök célzott segítséget jelentenek, ott, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk. Szolgálatba helyezésükkel még színvonalasabb lehet az ellátás” – tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.  Az eszközöket a Magyar Vöröskereszt november 19-én juttatta el az érintett intézmények részére.

Közös segítő akciót indít a MOME és a Magyar Vöröskereszt

November 20-án, a Gyermekjogi Világnapon elindul a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Vöröskereszt első közös akciója, melynek keretében a két szervezet 100 BABA PAKK-ot juttat el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak. A 2021. január végén záródó kampány egy hosszabb távú együttműködés megalapozását célozza, melynek keretében a lakosság hangsúlyosabb bevonásával valósul meg a hátrányos helyzetű közösségek segítésére.

A MOME Segítő Pakkok olyan digitálisan letölthető fizikai csomagok, amelyek a különböző élethelyzetekhez szükséges alapvető eszközöket és holmikat tartalmaznak. A doboz tartalmaként felsorolt tárgyak egy része viszonylag könnyen beszerezhető, otthon található alapanyagokból összeállítható, könnyen fertőtleníthető, így a segítő dobozokat bárki összerakhatja közvetlen környezetében élők vagy akár hátrányos helyzetű csoportok számára is. A BABA PAKK a Segítő Pakkok kifejezetten az újszülöttekre fókuszáló csomagja. A pakk tartalmának listája és a hozzá kapcsolódó használati útmutató összeállítása szakemberek bevonásával és a Magyar Védőnők Egyesületének (MAVE) szakmai támogatásával készült. 

 

 

Legolvasottabb cikkeink