• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Több mint 350 ezer oltást adtak be az SE munkatársai

Hírek 2021.07.28 Forrás: Semmelweis Hírek - Weborvos
Több mint 350 ezer oltást adtak be az SE munkatársai

5911 várandós és 7050 szoptató édesanya, 7287 12-15 év között gyermek és 4382 kamasz kapott oltást az egyetem oltópontjain.

A Semmelweis Egyetem oltópontjain az elmúlt hetekben is átlagosan naponta ezren kapták meg az oltásukat, így 2021. július 28-ig az intézmény munkatársai által beadott COVID-19 elleni vakcinák száma meghaladta a 350 ezret. Az egyetemen továbbra is a hét minden napján várják az időponttal rendelkezőket.

A Semmelweis Egyetemen az elsők között indult el a COVID-19 elleni vakcináció 2020. december 26-án. Azóta folyamatos az oltások beadása, az egyetem oltópontjain hétvégén és ünnepnapokon is megállás nélkül dolgoznak a munkatársak. Az elmúlt időszakban naponta átlagosan ezren kapták meg itt az oltásukat, így az intézmény dolgozói által beadott oltások száma meghaladta a 350 ezret 2021. július 28-ára.

„Az egyetem az országban elsőként kezdte meg a kismamák oltását, eddig 5911 várandós és 7050 szoptató édesanya vette fel a vakcinát az intézményben, amely a 12-15 és 16-18 évesek vakcinációjában is jelentős szerepet vállal. Előbbi korosztályba tartozók közül 7287 főt, utóbbiból 4382 főt oltottunk be – ismertette a legfrissebb adatokat dr. Merkely Béla rektor. Hozzátette: a Semmelweis Egyetem az egyik legnagyobb hazai oltóközpont, amely folyamatosan működik a tömeges oltások lezajlása után is. A cél továbbra is az, hogy minél több személyt oltsunk be – mondta a rektor, felhívva a figyelmet a második oltás felvételének fontosságára, hiszen a megfelelő védettséget a kétdózisú vakcina mindkét dózisának beadása tudja biztosítani.   

Jelenleg három oltópontot működtet az egyetem a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, a Szent Rókus Klinikai Tömbben, valamint az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. A Semmelweis Egyetem az utóbbi hetekben átvette más kisebb fővárosi, fővárosi környéki oltópontok munkáját is, ezért fordulhat elő, hogy olyanoknak is az egyetem biztosítja a második oltást, akik az elsőt más helyszínen vették fel – adott tájékoztatást dr. Szabó Attila, a Klinikai Központ elnöke, klinikai rektorhelyettes. Mint elmondta, az egyetemen változó mennyiségben, de minden Magyarországon engedélyezett vakcinából adtak be, és súlyos szövődményt egyetlen esetben sem észleltek, egyik korosztályban sem.

A rektorhelyettes kitért arra is, hogy az egyetem hallgatói a kezdetektől szerepet vállaltak az oltópontok munkájában, hamarosan pedig a háziorvosokat fogják segíteni a még be nem oltott, 65 éven felüli állampolgárok elérésében. A rektorhelyettes emellett kiemelten fontosnak tartja a 12-15, illetve a 16-18 év közöttiek vakcinációját, hogy az iskolakezdésig minél többen megszerezzék a védettséget.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink