• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Több mint 5,5 millió fertőzött, 350 ezer halott - a világ hírei

Hírek 2020.05.27 Forrás: MTI
Több mint 5,5 millió fertőzött, 350 ezer halott - a világ hírei

Olaszországban van olyan tartomány, ahol már nincs új fertőzött, Amerikában viszont akad tagállam, ahol még nő a számuk.

Enyhítene a korlátozásokon az osztrák kancellár

Enyhítene a koronavírus-fertőzés visszaszorítása érdekében bevezetett korlátozásokon Sebastian Kurz osztrák kancellár. A valóság az, hogy az ausztriai tartományokban eltérő a koronavírus-járvány alakulása - tájékoztatott kedden Kurz. Kifejtette: vannak olyan tartományok, ahol már több napja egyáltalán nincs új fertőzött, másutt pedig még előfordulnak új esetek. Minél eltérőbb a helyzet a különböző tartományokban, annál nagyobb igény van a helyi szabályozásokra - tette hozzá.

Ausztriában tovább csökkent az aktív betegek száma, jelenleg 732 esetet tartanak nyilván. Összesen 16 494-en kapták meg a koronavírus-fertőzést, közülük 15 182-en időközben meggyógyultak. A szövődményekbe 643-an haltak bele.

Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak

Alto Adige, Molise, Basilicata, Szardínia valamint Calabria tartományban egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak az utóbbi egy nap alatt a polgári védelmi hatóság kedd esti adatai szerint. A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt.

Hetvennyolcan haltak meg egy nap alatt, a vasárnap ötven és a hétfői kilencvenkettő után. A halottak száma így elérte a 32 955-t. Az aktív fertőzöttek száma 52 942-re csökkent. Ötszázhuszonegyre esett vissza az intenzíven kezeltek száma. Öt tartományban egyetlen új fertőzöttet sem jelentettek: Calabriában szombat óta nem diagnosztizáltak új fertőzöttet.

A felmérések szerint az olaszok kilencven százaléka veszi fel a szájmaszkot, amikor utcán tartózkodik. Többségük naponta több mint tízszer mos kezet. A május 18-i újranyitástól emelkedett a közlekedési balesetek száma a tömegközlekedési eszközök helyett kerékpárral közlekedők számának jelentős növekedése miatt. Nőtt az elütött gyalogosok száma is, mivel közülük többen az emberekkel teli járdák helyett az úttesten közlekednek.

Spanyolországban 194 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy napban

Spanyolországban 194 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium kedden, néhány órával azelőtt, hogy az országban tíznapos nemzeti gyász lép életbe a járvány áldozatainak emlékére. A minisztérium kedden 35 újabb koronavírus okozta halálozást közölt. Az áldozatok száma összesítve 27117, 283-mal több mint amennyi az előző napi jelentésben szerepelt.

Tízezer alatt a brit kórházakban ápoltak száma, Észak-Írországban nem volt haláleset

A nagy-britanniai koronavírus-járvány tetőzése óta először tízezer alá csökkent a Covid-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma, és a legutóbbi 24 órában - több mint két hónapja most első ízben - nem jegyeztek fel új halálesetet Észak-Írországban.

Matt Hancock egészségügyi miniszter, aki a brit kormány szokásos napi sajtótájékoztatóját tartotta kedd este a Downing Streeten, elmondta azt is, hogy a brit statisztikai hivatal (ONS) számítási módszertana alapján az Egyesült Királyság egészében hatheti mélypontra csökkent a halálozások száma. Hancock ismertetése szerint az előző 24 órában országszerte 134-en haltak meg a Covid-19 betegségben. A halálos áldozatok száma 37 048. Az egy napon belüli brit halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt március 9-én regisztrálták.

Törökországban tovább lassult a járvány terjedése

Törökországban kedden tovább lassult az új koronavírus-járvány terjedése, az utóbbi 24 óra leforgása alatt 948 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így a fertőzöttek száma elérte a 158 762-őt - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitter-fiókján.

A naponta regisztrált fertőzöttek száma az április 11-ei 5138-as érték óta lassan mérséklődik. A mutató nyolc hét elteltével múlt szerdán csökkent ismét 1000 alá, de néhány nap után újra 1200 közelébe nőtt, ahonnan megint ereszkedni kezdett. Hétfőn 987-en állt.

A tárcavezető által megosztott táblázatból az is kiderült, hogy az elmúlt napban 28-an vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4397-re emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta szintén ereszkedő tendenciát mutat, a hétfői adat 29, a vasárnapi pedig 32 volt.

A 83 milliós országban a hatóságok eddig körülbelül 1,87 millió vírustesztet végeztek el.

Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma

Az Egyesült Államok 17 tagállamából - köztük Kaliforniából és Alabamából - az újonnan diagnosztizált fertőzöttek számának emelkedését jelezték kedden. Ugyanakkor a szigorú intézkedések enyhítését a legkorábban és legkiterjedtebb mértékben bevezető Georgiában folyamatosan csökken az új regisztrált fertőzöttek aránya.

Az egész országban több mint 1 millió 660 ezer fertőzöttet regisztráltak és meghaladta a 98 ezer főt a járvány halálos áldozatainak száma.

Legolvasottabb cikkeink