• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tudáspróbát hirdet felsősöknek a dietetikusok szövetsége

Hírek MA 12:05 Forrás: MDOSZ - Weborvos
Tudáspróbát hirdet felsősöknek a dietetikusok szövetsége

A felkészülés alapja a hazai táplálkozási ajánlás: az OKOSTÁNYÉR® gyermekeknek kidolgozott változata.

Hatodikos és hetedikes diákoknak indított országos Tudáspróbát a szakmai szövetség az Auchan Alapítvány támogatásával, hogy összemérjék tudásukat az egészséges életmódról és táplálkozásról. A felkészülés alapja a hazai táplálkozási ajánlás: az OKOSTÁNYÉR®, aminek gyermek változata most már egészen óvodás kortól 17 éves korig ad útmutatást az adagokra és a kalóriabevitelre is. A versenyre jelentkező diákok háromfős csapatokban indulhatnak, először egy online selejtezőn, majd vármegyénként 1-1 győztes csapat a budapesti döntőn vehet részt novemberben, ahol egy játékos akadálypályán kell végigmenniük. A győztesekre idén is értékes nyeremények várnak. Tavaly a budapesti és a gyulai csapatok nyerték meg a versenyt, és vitték el a többszázezer forintos sportszerutalványokat.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a tavalyi sikeres országos Tudáspróba megrendezése után hagyományt szeretne teremteni, és ismét arra kéri a mostani hatodikos és hetedikes diákokat, hogy csapatba szerveződve induljanak el az OKOSTÁNYÉR® Országos Diák Tudáspróbán. A háromfős csapatoknak október 22-ig egy 20 kérdésből álló online tesztsort kell kitölteniük az egészséges táplálkozásról. Ebben nagy segítségükre lesz, ha ismerik, vagy legalább most behatóan tanulmányozzák az érvényben lévő hazai táplálkozási ajánlást, az OKOSTÁNYÉR®-t, és annak gyermek változatát is. Közülük minden vármegyéből és a fővárosból a legjobb hatodikos és hetedikes csapat vehet részt a budapesti döntőn, ahol már személyesen mérhetik össze tudásukat egy tizenhat állomásból álló akadálypályán. Minden döntős kap majd ajándékot, a győztesek pedig idén is többszázezer forintos sportszerutalvánnyal és egyéb nyereményekkel térhetnek haza. Az online selejtezőn indult csapatok között nagyértékű eszköztámogatást és osztálykirándulásokat sorsolnak ki a szervezők. Az országos Tudáspróbát immár második éve az Auchan Alapítvány támogatja.

„Tavaly az ország 150 iskolájából közel 400 csapat indult el a Tudáspróbán. Bízom benne, hogy idén még többen jelentkeznek a versenyre, mert ez az a korosztály, aki már részben maga dönt az étkezéséről, így nem árt, ha minél előbb megtanulják, hogy miként kéne ezt helyesen csinálni. Annál is inkább, mert a gyermekkorban kialakult étkezési szokások döntően meghatározzák a felnőttkorit is. Ez nagyon komolyan hangzik, mert az is, de – ígérem – a feladatok viszont igazán játékosak és szórakoztatóak lesznek” – mondta Szűcs Zsuzsanna, az MDOSZ elnöke, aki aktívan vett részt az OKOSTÁNYÉR® kidolgozásában is.

A Tudáspróba online selejtezőjén október 22-ig lehet részt venni a www.okostanyeragyselejtezo.hu oldalon, az OKOSTÁNYÉR® pedig itt található.