• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Új elnöke és főtitkára van a Magyar Gyermekorvosok Társaságának

Hírek 2019.10.07 Forrás: Weborvos
Új elnöke és főtitkára van a Magyar Gyermekorvosok Társaságának

Szeretnénk, ha a magyar gyermekegészségügy egészének valóban fóruma lehetne a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

2019. október 3-5. között tartott éves nagyrendezvényének Közgyűlésén megválasztotta új elnökét és főtitkárát a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT). A küldöttek szavazata alapján Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezetője lett a szervezet következő vezetője, főtitkára pedig Mogyorósy Gábor, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekgyógyászati Intézetének gyermekgyógyász-gyermekkardiológusa. Mandátumuk 4 évre szól - tudatta közleményben a szervezet.

„Szeretnénk, ha a magyar gyermekegészségügy egészének valóban fóruma lehetne a Magyar Gyermekorvosok Társasága – beleértve a magyarországi és határon túli, alapellátásban, kórházakban és klinikákon dolgozó szakembereket is. Elődeim olyan közösséget formáltak, amely ezt az egységet megalapozza; mi a tovább erősítésén dolgozunk majd” – hangsúlyozta Gárdos László frissen megválasztott elnök, akinek további célja a hivatásukban elkötelezett kollégák támogatása, érdekeik képviselete, számukra szakmai ajánlások megfogalmazása, a rezidensképzés és a szakképzési rendszer megújítása, emellett újabb konferenciák szervezése, amelyek még szélesebb tudományos palettán számos gyakorlatias előadással, továbbképzéssel foghatnák össze az egyes speciális, már önálló szervezettel is rendelkező gyermekgyógyászati területeket. „Törekszünk a kommunikáció javítására a beteg gyermekekkel, szüleikkel,  nagyszüleikkel, tanárokkal, a gondozásban részt vevő valamennyi érintettel. „Ennek érdekében folytatjuk az aktivitást – kilépve elefántcsonttornyainkból –, amely a közösségi médiában való jelenléttel lehet ma a leginkább eredményes” – tette hozzá.

A Batthyány-Strattmann László-díjas osztályvezető-főorvos elmondta: a Társaság továbbra is kiáll a családbarát szemlélet megismertetése, elterjesztése mellett, miközben az anyatejes táplálás társadalmi népszerűsítését is folytatja: „mindent megteszünk azért, hogy Magyarország továbbra is az élen legyen Európában a szoptatott újszülöttek arányát tekintve”.

„Egy közösséget az minősít, hogy miképpen emeli fel a fiatalokat és mennyire támaszkodik a nagy gyakorlattal rendelkező idős kollégákra. Szeretném, ha az ifjú generáció ’forradalmi  hevülete’ katalizálná, a már ’bölcs korban’ levők higgadt tapasztalata pedig korrigálná, stabilizálná a Társaság Elnökségének döntéseit, cselekedeteit – hívta fel a figyelmet Gárdos László, hozzáfűzve: „az MGYT sikeres tevékenységéhez sok aktív munkatársra van szükség, ezért igyekszünk az alulról építkező, nyitott és demokratikus szervezet fenntartására a tagok és különösen a vezetőség folyamatos együttműködésével”.

Legolvasottabb cikkeink