• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új orvosi eszközök a Heim Pál Kórház onko-haematológiáján

Hírek MA 14:59 Forrás: Weborvos
Új orvosi eszközök a Heim Pál Kórház onko-haematológiáján

Sikeres volt a gyűjtés a Gyermekleukémia Alapítványnak köszönhetően.

A Gyermekleukémia Alapítvány újabb sikeres adománygyűjtést hajtott végre, ezúttal a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Onko-haematológiai osztálya számára. Az alapítvány lelkiismeretes támogatóinak köszönhetően 3 millió forint gyűlt össze, melyet a kórház életmentő orvosi eszközök beszerzésére fog fordítani. Az összegyűlt adomány hozzájárul ahhoz, hogy a leukémiás és daganatos gyermekek ellátása még magasabb színvonalon történhessen, adta hírül közleményében az alapítvány.

A Gyermekleukémia Alapítvány által gyűjtött 3 millió forintból a következő orvosi eszközök kerülnek beszerzésre:

·       Betegszállító kocsi (Velo Advance)

·       Gyógyszeres szekrény

·       TC 220 MED fiókos hűtővitrin

·       Sürgősségi kocsi kiegészítőkkel

Az új eszközök szerepe a gyermekek gyógyulásában

Betegszállító kocsi (Velo Advance)

A betegszállító kocsi kulcsfontosságú eszköz a súlyosan beteg gyermekek biztonságos szállításában. A kocsi teljes hosszában röntgensugarat áteresztő fekvőfelülettel rendelkezik, így a gyermekek folyamatos monitorozása és szükség esetén az azonnali beavatkozás is lehetséges.

A hidraulikusan állítható magasság, valamint a különböző pozíciók beállítása lehetővé teszi a gyermekek kényelmes és biztonságos elhelyezését a különböző diagnosztikai és terápiás helyszínek között.

Gyógyszeres szekrény

A gyógyszeres szekrény biztosítja a gyógyászati termékek, oltó- és biológiai anyagok biztonságos és higiénikus tárolását.

A szekrény 48 rekeszes és 5 állítható fiókkal rendelkezik, amelyek segítik a gyógyszerek rendszerezését és könnyű keresését. A szekrény zárral ellátott ajtói megakadályozzák az illetéktelen hozzáférést, ami különösen fontos a veszélyes anyagok esetében.

TC 220 MED fiókos hűtővitrin

Az egészségügyi hűtő a gyógyászati termékek és biológiai anyagok megbízható tárolását teszi lehetővé. A hűtővitrin 220 literes űrtartalommal és elektronikus hőfokszabályozással rendelkezik, amely biztosítja az optimális hőmérsékletet a gyógyszerek számára. A belső LED világítás és a digitális hőfokkijelző növeli a hűtővitrin használhatóságát és biztonságát.

Sürgősségi kocsi kiegészítőkkel

Az intenzív ellátásban és sürgősségi beavatkozásokban nélkülözhetetlen eszköz a sürgősségi kocsi. Zárható fiókokkal, újraélesztő lappal, oxigénpalack tartóval és egyéb kiegészítőkkel felszerelve, a kocsi segíti a betegek stabilizálását és a szükséges beavatkozások gyors elvégzését.

Az ilyen eszközök hozzájárulnak a gyermekek sürgősségi ellátásának hatékonyságához és biztonságához, különösen a leukémiás gyermekek esetében, akik gyakran igényelnek azonnali orvosi beavatkozást.

Az új eszközök beszerzése nemcsak az ellátás minőségét növeli, hanem jelentősen hozzájárul a betegek és az egészségügyi személyzet biztonságához is.

Az ilyen fejlesztések elengedhetetlenek a gyermekkórházakban, különösen az onko-haematológiai osztályokon, ahol a súlyosan beteg gyermekek kezelése és gyógyítása történik. Az új eszközök használata lehetővé teszi a kezelések hatékonyságának növelését, a gyógyszerbiztonság fokozását és a gyermekek gyógyulási esélyeinek javítását.

A Gyermekleukémia Alapítvány továbbra is elkötelezetten támogatja a leukémiás gyermekek és családjaik megsegítését.

Az alapítvány köszönetet mond minden támogatónak, akik hozzájárultak az adománygyűjtés sikeréhez, és ezzel segítették a gyermekek gyógyulását. Az alapítvány folyamatosan várja az adományokat, hogy továbbra is biztosítani tudják a szükséges eszközöket és támogatást a rászoruló családok számára.