• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új távlatok a digitális betegfelügyelet terén

Hírek 2022.01.25 Forrás: Weborvos
Új távlatok a digitális betegfelügyelet terén

Mesterséges intelligencián alapuló távdiagnosztikai megoldást mutatott be a Vodafone és az Innomed.

A Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja az Innomed Medical Zrt.-t., hogy elősegítse telemetriás EKG-rendszerük széles körű terjedését. Az Innomed digitális megoldása révén a páciensek kezelőorvosai távolról, okoseszközeik segítségével tudják ellátni a betegfelügyeletet, lecsökkentve ezáltal a szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek kórházi ellátási idejét. Az eszköz működését a Vodafone egy különleges sajtóesemény keretében, a magyar jégkorong-válogatott játékosainak közreműködésével mutatta be a nagyközönségnek - tudatták közleményben.

Technológiai vállalatként a Vodafone Magyarország az elmúlt években számos alkalommal segítette digitális megoldásaival az egészségügy fejlődését, illetve támogatott innovatív, az egészségügy digitalizációját célzó megoldásokat. Korábban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal közösen az első, 5G hálózaton keresztül továbbított nagyfelbontású röntgenfelvételhez nyújtott szakmai és technológiai segítséget 2020 novemberében az Innomednek. A Vodafone és az Innomed több éves partnersége most egy újabb állomáshoz érkezett: a Vodafone eszközadományának köszönhetően az Innomed távdiagnosztikai megoldásának széles körű lakossági, és egészségügyi alkalmazása indulhat el.

Ez a távdiagnosztika területén újdonságnak számító megoldás egy telemetriás EKG rendszer, amely szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek digitális betegfelügyeletére jelent megoldást. Egy páciensekre rögzíthető, 7 gramm súlyú, mesterséges intelligencián alapuló eszköz folyamatosan monitorozza és diagnosztizálja a viselőjét, akiről klinikai minőségű, sok csatornás EKG-t rögzít és továbbít a kezelőorvosok számítógépére. A rendszer egy klasszikus őrzőközponthoz hasonlóan folyamatosan megjeleníti a beérkező adatokat és riasztásokat, továbbá pontosan megadja a páciens helyzetét egy térképen. A kezelőorvosok ennek köszönhetően távolról képesek ellátni a betegfelügyeletet, jelentősen lerövidítve ezáltal a betegek kórházi ellátásának idejét.

Az Innomed megoldásának széles körű lakossági és egészségügyi használatát és az adattovábbítás zavartalanságát a Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja.

„Elkötelezettek vagyunk a kiváló minőségű termékek, valamint a folyamatos kutatás-fejlesztés iránt. Küldetésünk, hogy az általunk előállított magas minőségű orvostechnikai eszközök a megfelelő időben rendelkezésre álljanak, pontos és megbízható információt nyújtsanak az orvosok számára, ezáltal hozzájárulva az életminőség javításához. A Vodafone az ötletkatalizálástól a piacbevezetésig Partnerként segíti munkánkat, digitális szolgáltatásainak és megoldásainak köszönhetően a közös elgondolások mentén kifejlesztett telemetrikus rendszer – kilépve a kórházi környezetből – immáron a mindennapi életben, lakossági felhasználásra is alkalmas, legyen szó sportról, idősgondozásról vagy rehabilitációról.” – mondta el Dévai Endre, az Innomed Medical Zrt. elnöke.

Az eszközt a Vodafone Magyarország és az Innomed Medical Zrt. rendhagyó módon, a magyar jégkorongválogatott játékosainak közreműködésével mutatta be a nagyközönségnek 2022. január 24-én a Tüskecsarnokban megrendezett sajtóeseményen. A játékosok egy rövid jégkorongmérkőzésen játék közben magukon viselték az eszközt, hogy az a sporttevékenység következtében változó szívműködésüket (pl. a megemelkedő pulzusszámot) megfigyelhesse. Az eszköz által rögzített adatokat a helyszínen jelenlévők élőben, kivetítőn követhették, így betekintést nyerhettek a rendszer felhasználói felületébe.

Legolvasottabb cikkeink