• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új többségi tulajdonosa van a Doktor 24-nek

Hírek 2024.06.18 Forrás: Weborvos
Új többségi tulajdonosa van a Doktor 24-nek

A részvények 100%-a újra Kóka János, Lancz Róbert és kisebb részben a menedzsment tagjai, köztük Prof. Dr. Berkes István ortopéd sebész tulajdona.

A Doktor24 Medicina Zrt. Magyarország egyik vezető magánegészségügyi szolgáltatója, cégcsoport idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a 2023-as 14,5 milliárddal szemben. Jelenleg mintegy 1100 munkavállalót és közreműködőt foglalkoztat, köztük 700 orvossal és szakdolgozóval, évente több mint félmillió orvos-beteg találkozót bonyolít. Országszerte 8 kórházban és klinikáján 11 műtőt, 70 kórházi ágyat és 120 járóbeteg ellátó és diagnosztikai szakrendelőt működtet. Most változott a tulajsonosi struktúra - adták hírül közleményben.

Mint írták, a társaság alapítói, Kóka János és Lancz Róbert 19 évvel ezelőtt indították az egészségügyi vállalkozásukat. Ennek folyamatos növekedésével, valamint helyben piacvezető egészségügyi központok megvásárlásával vált meghatározóvá a Doktor24 a fekvő- és járóbeteg piacon. Ma a céget az 5 legnagyobb magyarországi szolgáltató között tartják számon.

A Doktor24 tulajdonosi köre 2020-tól különböző külföldi, majd magyar pénzügyi befektetőkkel bővült. Az alapítók 2023 őszén azt a célt tűzték ki célul, hogy kivásárolják a pénzügyi befektetőket, az ehhez vezető tranzakció eredményesen zárult, ennek megfelelően a részvények 100%-át újra Kóka János, Lancz Róbert és kisebb részben a menedzsment tagjai, köztük Prof. Dr. Berkes István ortopéd sebész, egyetemi tanár birtokolják.

A cég új tulajdonosi felállásban, de változatlan menedzsmenttel működik. Az alapítók az igazgatóságban, illetve a felügyelőbizottságban foglalnak helyet, és megerősítették tisztségében Unger András vezérigazgatót, valamint a felsővezetés tagjait.

A régi-új tulajdonosok a tranzakció kapcsán átvilágították a vállalkozást, és fontos, a szolgáltatás fejlesztését érintő döntéseket hoztak. A menedzsment javaslataival összhangban elhatározták a budai Multiklinika és a Váci úti központjuk bővítését, új diagnosztikai berendezések beszerzését, illetve további szakmák elindítását a műtéti és járóbeteg területeken egyaránt. A Doktor24 közfinanszírozott ortopédiai centrumának otthont adó tatai Kastélypark Klinika átvizsgálását követően annak átalakítását, fejlesztését határozták el. A tatai ortopédiai centrum korábbi vezetőjét, dr. Béres Györgyöt a menedzsment már korábban felmentette, most pedig újabb munkatársak távozására, cseréjére kerül sor, és új, tapasztalt sebészeket is sikerült megnyerni az ortopédiai centrum csapatába. Az új tulajdonosok egyben felszólították a tatai ingatlan tulajdonosát a korszerű kórházi funkció fenntartásához szükséges karbantartási, felújítási feladatok elvégzésére.

A Doktor24 a következő években új kórházfejlesztésekkel és felvásárlásokkal kívánja tovább növelni a piaci részesedését - írták.

A cég 2021-ben avatta fel több mint 3 milliárd forintos befektetéssel létrehozott budai központi kórházát, a Multiklinikát, de az elmúlt években aktívan terjeszkedett vidéken is. 2021 szeptemberében a Doktor24 és az Union Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. megvásárolta a Life Egészségcentrumot, Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját. 2022 januárjában került a cégcsoporthoz a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft., júniusban pedig a dél-alföldi régió piacvezető egészségügyi szolgáltatója, a MediTeam Zrt. 

A terjeszkedés sebessége mellett a Doktor24 a szolgáltatás minőségére helyezte a hangsúlyt. A menedzsment minőségi törekvéseit számos díj, elismerés, valamint az Ipsos-Betegbarát másfél évvel ezelőtti kutatása is visszaigazolta. A nagymintás, reprezentatív kutatás eredményei alapján a vizsgált szolgáltatók közül a Doktor24 nyújtja a legjobb tényleges teljesítményt mind abszolút értékben, mind pedig a páciensek elvárasaihoz mérten - áll a közleményben.