• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Újabb egészségipari beruházások indulnak a programban

Hírek 2021.06.04 Forrás: MTI
Újabb egészségipari beruházások indulnak a programban

Varga Mihály: több mint 5,5 milliárd forint értékben kezdődnek egészségipari beruházások.

Összesen több mint 5,5 milliárd forint értékben kezdődnek egészségipari beruházások 4 milliárd forintot meghaladó kormányzati támogatással - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a pénzügyminiszter. Varga Mihály közölte, hogy a támogatás az Egészségipari támogatási programon (ETP) keresztül 3 céghez jut el, összesen több mint 150 munkahely megtartását támogatva.

A támogatásokat azzal indokolta, hogy az egészségügyi befektetések az önellátás képességét javítva mérsékelik az ország kiszolgáltatottságát, és hosszú távra megalapozzák a gazdasági gyarapodást. Az egészségipari beruházások tehát - mint fogalmazott - a jövő befektetései, amelyhez a szakértelem rendelkezésre áll, a kormány pedig feladatának tekinti, hogy a piacok fellelésében is segítse a magyar cégeket, belföldön és külföldön egyaránt. Mindezt nemzeti alapon, összefogással, önerőből, ahogy a Trianon utáni gazdaságpolitika is tette - hangsúlyozta a nemzeti összetartozás emléknapjára utalva.

Varga Mihály hozzátette, hogy az ETP mostanáig csaknem 70 milliárd forinttal járult hozzá 85 milliárd forint egészségipari beruházáshoz. Magyarország ezeknek köszönhetően ma már olyan termékeket is elő tud állítani, amelyekből korábban behozatalra szorult. Várakozása szerint a fejlesztések jelentősen hozzájárulnak a gazdasági visszarendeződéshez is, amely sokkal gyorsabb lesz, mint a 2008-as válság után - tette hozzá. A sajtótájékoztatót követően aláírták az ETP legújabb támogatási szerződéseit. Az mDurance Labor Terhelésélettani Kft. 2,99 milliárd forintos beruházása 2,39 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg Üllőn, ahol fecskendőket, injekciós tűket, és más orvosi termékek fognak gyártani. Az MMS One Zrt. 712,5 millió forintos beruházása 569 millió forintot kap mesterséges intelligenciával támogatott diagnosztikai rendszer fejlesztésére és gyártására Győrött. A Miller Industries Hungary Kft. Marcalin 2 milliárd forintot fektet be 1,19 milliárd forintos állami hozzájárulással műtéti szettek, hialuronsav-termékek gyártására.

Legolvasottabb cikkeink