• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Újabb két magánegészségügyi szereplő kapta meg a védjegyet

Hírek 2019.06.19 Forrás: Weborvos
Újabb két magánegészségügyi szereplő kapta meg a védjegyet

A megbízható intézmények védjegye elsősorban a betegeknek segít kiválasztani az etikus, jogkövető működésű gyógyintézményt.

Újabb két magánegészségügyi szereplő, a Duna Medical Center és a Pozitron Diagnosztika Kft.  szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott iparági minősítést.

A „Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató” védjegyet és a védjegyzéshez szükséges tanúsítási folyamatot a legnagyobb hazai privát egészségügyi vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, a Primus Egyesület szakmai iránymutatásával egy négytagú minősítői konzorcium és egy próbavásárlásokat végző szolgáltató alakította ki. A független szakmai auditorok által végzett szigorú tanúsítási folyamatot elsőként az egyesület tagjainál folytatják le 2019  végéig, ezután bármely szolgáltató kérheti. 

A Primus rámutatott: a védjegy segít a pácienseknek abban, hogy a magasabb minőségben és szolgáltatási színvonallal dolgozó szolgáltatókat választhassák. A védjegy használata így  jelentős versenyelőnyt nyújt az évi 300 milliárd forintos – ma még rendkívül heterogén színvonalú – hazai magánegészségügyi piacon működő minőségi szolgáltatóknak. 

A Duna Medical Center az egyik vezető szereplő a magán-egészségügyi ellátásban: jelenleg 244 orvos és 139 munkatárs 45 szakterületen nyújt ellátást. A központ szakrendelője és sebészeti központja 2015-ben kezdte működését, és a tervek szerint idén befejeződik a DMC kórházának építése is. Ezzel Magyarországon elsőként jön létre komplex magánegészségügyi intézmény. A 22 ezer négyzetméteres kórházi részlegen 130 betegágy, felnőtt- és koraszülött (PIC II.)-intenzívosztály, illetve a 6 műtő, 1 császárműtőn kívül labor, valamint diagnosztikai részlegek is helyet kapnak majd. A teljes kapacitás mellett mintegy 600 munkatárs segíti majd a betegek gyógyulását.

Az idén alapításának 15. évfordulóját ünneplő Pozitron-Diagnosztika Kft. élen jár az onkoligiai diagnosztikában mára már elfogadottá vált PET-CT alkalmazásában. Az évek során 53 ezer PET-CT vizsgálatot végeztek el, ebből 11 ezer volt privát finanszírozású. A Pozitronban ezen kívül mintegy 5500 szív-CT vizsgálatot csináltak, de a hagyományos CT-vizsgálatból is már több mint tízezret végeztek a központban. A képalkotó vizsgálatok köre folyamatosan bővül, 2017 óta a komplex emlődiagnosztikai vizsgálat is elérhető. A folyamatos szolgáltatásbővítés eredménye a kardiológia, a pszichiátria, az endokrinológia és a szükséges labordiagnosztikai szolgáltatások bevezetése is, és az év második felétől az évek óta tervezett MR-berendezés is szolgálatba áll. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink