• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Újabb kórházakban van látogatási tilalom

Hírek Forrás: ÁNTSZ

Ahogy erősödik a járvány, úgy növekszik a tilalom alá helyezett osztályok, intézmények száma.

Újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmakat az influenzajárvány miatt - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön. A rendelkezés érinti a fővárosi Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti osztályának újszülött, koraszülött, valamint patológiás újszülött intenzív részlegét.

A tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet fekvőbeteg osztályain is megtiltották a betegek felkeresését, továbbá Veszprém megyében a Siófoki Kórház-Rendelőintézet csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán, az újszülöttrészlegen, a krónikus és az intenzív osztályon van látogatási tilalom.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szintén látogatási tilalmat vezetett be az urológiai sebészeti osztályon, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, az onkoradiológiai, a hematológiai és hemosztazeológiai osztályon, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon.

Továbbra sem lehet látogatni Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Karolina Kórház ápolási osztályán, illetve péntektől tilos felkeresni a betegeket Békés megye összes kórházában, a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben, a gyulai Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézetben, valamint Orosházán, a városi kórházban.

Továbbra is tilos a beteglátogatás a fővárosi Szent Imre Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának szülészeti részlegén, a Mazsihisz Szeretetkórház minden osztályán, a tatabányai Szent Borbála Kórház összes osztályán, valamint az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben.

Szintén tilos a látogatás a bajai Szent Rókus Kórház szülészeti- és gyermekosztályán, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, a gyermekgyógyászati centrumban, valamint a központi intenzív osztályon, illetve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház egész területén, illetve a kórházhoz tartozó mosdósi és marcali egészségügyi intézményekben is.

A járvány miatt továbbra sem lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbetegosztályán.
Szintén nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központban és a szülészet-nőgyógyászati osztályon, a váci Jávorszky Ödön Kórház minden osztályán és a tapolcai Deák Jenő Kórház ápolási osztályán.

Szintén megtiltották a betegek látogatását a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán, Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, szülészeti-nőgyógyászati és infektológiai osztályán, valamint újszülöttrészlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán és a szekszárdi Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülöttrészlegén.

Legolvasottabb cikkeink