• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Újabb visszaéléseket lepleztek le, most a hallókészülékeknél

Hírek 2023.03.09 Forrás: MTI
Újabb visszaéléseket lepleztek le, most a hallókészülékeknél

Ingyenes hallásvizsgálatokat szerveztek, melyek során 1560 magánszemély személyes adatát rögzítették, majd visszaéltek ezekkel.

Jogosulatlanul igényelt ártámogatást hallókészülékekre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől egy miskolci "elkövetői kör", ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "a tettesek egy céghálózatot működtetve szerveztekes ingyen hallásvizsgálatokat, melyek során 1560 magánszemély személyes adatát rögzítették".

Ezeket felhasználva valótlan tartalmú vényeket állítottak ki, majd nyújtottak be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK). Ennek révén jogosulatlanul igényeltek hallókészülékek után járó ártámogatást - írták.

A "vizsgálatokon" részt vevő magánszemélyek között voltak olyanok, akik a hallókészüléket meg sem kapták, illetve több esetben ugyan átvették a készüléket, azonban azok a NEAK által ártámogatottak helyett kínai gyártmányú, be nem vizsgált készülékek voltak.

A cégek képviselői úgy is igénybe vettek ártámogatást, hogy a már korábban átadott készülékek gyári számát duplikálták, illetve egyes karaktereit megváltoztatták a támogatási igény benyújtásakor.

Az elkövetők - amint a NEAK felfigyelt az irányításuk alatt álló gazdasági társaságok tevékenységére - új cégeket hoztak létre, ezek élére rokonságukból és ismeretségi körükből "ültettek" ügyvezetőket, azonban a háttérből továbbra is ők irányították a cselekményeket - írták a közleményben.

"A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség indítványozta a bíróságnak a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, hamis magánokirat felhasználással, közokirat-hamisítással és többrendbeli személyes adattal visszaélés vétséggel vádolt elkövetők letartóztatását, közügyektől való eltiltását, valamint pénzbüntetés kiszabását" - közölte a NAV.

Legolvasottabb cikkeink