• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Újjászülető kórház a város szívében

Hírek 2020.10.20 Forrás: Weborvos
Újjászülető kórház a város szívében

Számos, a nemzetközi egészségügyi ellátásban is egyedülálló korszerű berendezéssel egészül ki a már meglevő eszközpark.

Folyamatosan megújul, fejlődik a főváros legrégebbi privát kórháza, a Budapest belvárosában található Dr. Rose Magánkórház. Az évente csaknem 50 ezer pácienst ellátó klinikán csak az idén több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Nemcsak a környezet válik még vonzóbbá, hanem számos, a nemzetközi egészségügyi ellátásban is egyedülálló korszerű berendezéssel egészül ki a már meglevő eszközpark. Nem egyszerű az exkluzív magánintézmény mennyiségi és minőségi "gyarapodását" járvány idején levezényelni, hiszen most a magas színvonalú betegellátás mellett a páciensek biztonságát is szavatolni kell. Papik Kornél ügyvezető igazgatót kérdeztük, hogyan oldják meg ezt a feladatot.

- A Dr. Rose alapítása óta számos nagy magánklinika nyitotta meg kapuit. Az egykor konkurencia nélküli privátkórház tehát versenytársakat kapott. Tudták tartani a tempót?

- Hogyne, sőt, ahogy a kezdetekben, most is sok területen kiemelkedünk a többiek közül. A Dr. Rose Magánkórházat 2007-ben azzal a céllal alapították, hogy a jól szituált, Budapesten élő magyar és külföldi pácienseknek a megbízható, minőségi egészségügyi szolgáltatások mellett egyedi élményt is biztosítsanak. Már a helyszín kiválasztása, a Széchenyi tér, a panoráma a Lánchídra és a Dunára, is ezt a célt szolgálta, de az exkluzív belsőépítészeti megoldások, a tágas terek, a korszerű berendezések, a páciensek kiszolgálása és neves orvosok alkalmazása együtt hozták létre a prémium minőséget. Az eltelt évek alatt a színvonal nem változott, de a pácienseink igényei szerint bővítettük a szolgáltatásainkat. A kezdetben járóbeteg-ellátást nyújtó intézmény több mint 10 éve nyitotta meg fekvőbeteg osztályát, ahol mára több mint 10 ezer beavatkozást végeztek. A 3 műtőben és a 28 ágyas fekvőbeteg osztályon elsősorban plasztikai sebészeti, ortopédiai, szülészet-nőgyógyászati és sebészeti operációkon esnek túl a páciensek. Büszkék vagyunk a szülészeti részlegünkre, ahol minden feltétel adott a biztonságos, nyugodt szüléshez és az első napok közös eltöltésére a családi apartmanjainkban. Egyébként a bonyolultabb beavatkozások sem jelentenek gondot, az itt dolgozó kiváló szakemberek a 7/24 órás ügyeleti rendszernek és a magas szintű felszereltségnek köszönhetően az ortopédiai endoprotetikai műtétektől az emlőrekonstrukción át a vastagbél sebészetig végeznek műtéteket.

- Ezek szerint nem csak a „könnyebb” orvosi szakmákban nyújtanak segítséget a betegeknek…

- Arra törekszünk, hogy a hozzánk fordulók bármely problémájára megoldást tudjunk nyújtani. Ehhez a prevenciótól a diagnosztikán át a fekvőbeteg-ellátásig, minden szakterületen, az újszülöttek és az idősebb generáció speciális ellátását is lehetővé tevő, a páciensek igényeihez igazodó, komplex szolgáltatási spektrumot alakítottunk ki tartunk fenn folyamatosan. Az évek során például megfogalmazódott az az igény, hogy a pácienseink által vezetett cégek valamennyi munkatársa részesüljön a Dr. Rose szolgáltatásaiból. Erre ma már a komplex ellátást nyújtó Vállalati Egészségközpontunkban biztosítunk lehetőséget. Évente több ezer külföldi állampolgárt is a pácienseink között tudhatunk, ezért a kórházban alapvető követelmény az angol nyelvtudás, de a külföldiek ellátását külön ügyfélmenedzserek is segítik a teljes ellátásuk során, beleértve a biztosítási ügyintézést is. A pácienseink elégedettségét jól jelzi, hogy rendszeresen visszatérnek, sőt, ügyfeleink nagy része éves szerződés keretében veszi igénybe a szolgáltatásainkat. A magánszemélyek és a vállalati partnereink is számos kártyatípus közül választhatnak, amelyek lehetőséget biztosítanak az éves szűrővizsgálatok elvégzése mellett a megbetegedések esetén végzett kivizsgálásokra és kezelésekre egyaránt, akár a műtétekre is.

- Az állandó megújuláshoz gondolom nem volt elég a babérokon ülni, folyamatos fejlesztésre volt szükség…

- És most is erre van szükség. Az elmúlt két évben a kórház működését alaposan átvilágítottuk, megerősítettük a menedzsmentet, keressük a lehetőségeket, hogy még stabilabb, biztonságosabb és magasabb színvonalú legyen az ellátás. Például csak az idén több mint 600 millió forint értékben végzünk beruházásokat. Átépítettük a radiológiai osztályunkat és lecseréltük a berendezéseket a legkorszerűbb digitális röntgen készülékekre és a hagyományos eljárásokon kívül tomoszintézisre és sztereotaxiás mintavételre is alkalmas mammográfra. A szülészeti részlegünkre új, felső kategóriás ultrahang készüléket és az újszülött ellátást még biztonságosabbá tevő, inkubátorral egybeépített munkaállomást vásároltunk. A műtőinkben megújítottuk a laparoszkópos eszközparkunkat. A járóbeteg-ellátásban a fül-orr-gégészeti és a szemészeti rendelők berendezéseit cseréljük és bővítjük a mai technológiai elvárásoknak megfelelően. A közeljövőben átadjuk az új endoszkópos laborunkat és bővítjük a rendelői és kórtermi kapacitásainkat is. Igyekszünk lépést tartani az informatikai kihívásokkal is, ezért bővítjük és korszerűsítjük az IT eszközparkunkat az általunk használt medikai és üzleti szoftvereink fejlesztése mellett. A fokozott sterilitás érdekében beszereztünk egy plazmasterilizáló készüléket és a COVID-19 elleni védekezés céljából egy professzionális UVC fertőtlenítő berendezést is, amellyel a műtők mellett a szobákat is minden páciens előtt fertőtlenítjük. De nemcsak az infrastruktúrát fejlesztjük, hanem folyamatos képzésekkel igyekszünk orvosaink és szakdolgozóink szakmai tudását is növelni.

- Ha már fertőtlenítésről, koronavírusról esett szó, mennyire befolyásolja a napi betegellátást a mostani járvány?

- A COVID-19 járvány folyamatos kihívást jelent minden egészségügyi szolgáltatónak, így nekünk is. A járvánnyal kapcsolatos ellátást, például a tesztelést, és a szokásos betegellátást nagyon nehéz biztonságosan, párhuzamosan végezni. A fokozott biztonsági előírásokat a kórház egész területén kötelező betartani. A tesztelésre érkezők elkülönítésére létrehoztunk egy a kórháztól teljesen leválasztott COVID-19 szűrőközpontot, ahol minden ismert tesztelési módszer elérhető a hatósági áras PCR vizsgálattól az antigén gyorstesztelésen át az ellenanyag szint meghatározásig. Olyan laboratóriumokkal dolgozunk, amelyek a szükséges akkreditációval rendelkeznek és a leggyorsabban adnak leletet. Gyorstesztjeink amerikai, illetve európai gyártóktól származnak. A negatív teszteredményeket a beérkezés után azonnal, hétvégén is megküldjük pácienseinknek, a pozitív eredményeket pedig minden esetben orvos közli, hogy a további teendők megbeszélésére is legyen lehetőség. Kórházunkban minden műtét, beavatkozás, de még a fokozott kilégzéssel járó vizsgálatok előtt is kötelező a szűrés, és a pácienseken kívül a munkatársainkat is folyamatosan teszteljük. Intézkedéseinkkel sikerült elérni, hogy bár a szűrések során sok pozitív esetet találunk, a kórházba nem került be egy fertőzött sem.

- A járvány miatti rendkívüli helyzet, az állandóan megújulás közepette nem vész el az, ami egykor a Dr. Rose-t sikeressé tette?

- A fejlesztések során igyekszünk megőrizni a Dr. Rose ügyfél-kiszolgálási tapasztalatait, a kórház egyedi hangulatát, nyugalmat sugárzó légkörét. A prémium ellátás alapja, hogy a szolgáltatásokat a páciens igényeihez alkalmazkodva, várakozásmentesen, zsúfoltság nélkül, diszkréten tudjuk nyújtani. Az egészségügyben ezek megvalósítása komoly, de elérhető kihívás.

Legolvasottabb cikkeink