• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Utolsó figyelmeztetés: ismét itt a hőség

Hírek Forrás: MTI

Több mint tíz fokkal lesz magasabb az átlag fölötti hőmérséklet az elkövetkező napokban.

A hőség miatt csütörtökre már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A következő napokban több mint 10 fokkal az átlag fölötti hőmérséklet várható, több melegrekord is megdőlhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint csütörtökön csak gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják időnként a napsütést, de csapadék nem várható. A Dunántúl északnyugati felén (főként a Kisalföldön, Alpokalján) több helyen viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok között valószínű.


A napi középhőmérséklet csütörtökön több helyen 25 Celsius-fok körül alakulhat. Emiatt a fővárosra és Pest megyére továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: az előttünk álló - az évszakhoz képest - szokatlanul meleg időszak az 1947-es hőhullámmal "verseng", jó néhány napi és budapesti rekordot ez az év tart szeptember 12. és 19. között.
Mint kiemelték: szeptember közepén az átlagos csúcshőmérséklet 21, míg a minimumértékek általában 10-11 fok körül alakulnak az év ezen időszakában.


Miután az előrejelzések alapján a most következő napokban folytatódik az ilyenkor szokásosnál mintegy 10-12 fokkal átlag fölötti meleg, így több napi melegrekord is megdőlhet - írta a meteorológiai szolgálat.


Várhatóan péntekre virradóra gyengül a légmozgás és a Dunántúlra már kissé hűvösebb levegő is érkezik - tették hozzá.


A hétvégén véget ér az ilyenkor szokatlan hőség


A hétvégén véget ér az ilyenkor szokatlan hőség: az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken még akár 35 Celsius-fokos meleg is lehet, de késő délutántól, estétől többfelé beborul az ég, és záporokra, zivatarokra kell számítani.


Pénteken az ország nagy részén a kevés fátyolfelhő mellett túlnyomóan napos, száraz idő várható. Késő délután, illetve este viszont a Kisalföldön és az Alpokalján erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ott zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Ezzel együtt késő délutántól megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 30 és 35, északnyugaton 25 és 30 fok között alakul.


Szombaton délen lehet még több napsütés, de néhol kialakulhatnak zivatarok. Az ország többi területén többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben a Dunántúlon 23-28, a Dunától keletre 29-34 fokig melegszik a levegő.


Vasárnap keleten eleinte még kisüt a nap, de egyébként jellemzően felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, keleten elszórtan zivatar is lehet. A középső és nyugati megyékben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Emellett többfelé lesz erős a szél, a Kisalföldön viharos is lehet. A minimumhőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. A nappali maximumok a Dunántúlon 17 és 24, másutt 25 és 30 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Legolvasottabb cikkeink