• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

Védőnőkkel és játékokkal a környezetvédelemért

Hírek Forrás: Weborvos

A kampány weboldalán, az ÖKO-portál oldalon naprakész és praktikus információkat tettek közzé.

Mozgalmas és aktív félév után végéhez ért az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) nagyszabású kampánya, ami mintegy 162 millió Forint uniós támogatással valósult meg. A projekt során a fenntartható életmódra hívták fel a figyelmet a családok és a lakosok körében a védőnők, a média és a fesztiválok erejével. A nyereményekért zajló facebook-alapú játék még szeptember végéig tart. Az elmúlt időszak eredményeiről ünnepélyes, sajtónyilvános esemény keretében számoltak be projekt szereplői.

A kampány előtt és alatt sokakban merült fel a kérdés, miként kapcsolódik az Országos Gyermekegészségügyi Intézet a környezettudatos életmódhoz. Az elmúlt félév munkája azonban bebizonyította, hogy az Intézmény tevékenysége, és az egészséges életmód szoros kapcsolatban áll a fenntartható életmóddal. A gyermekek ez irányú nevelése ugyanis alapjaiban határozza meg, milyen jövő vár ránk. A gyermekek, a gyermekes családok felé a leggyorsabb út pedig egyértelműen a védőnőkön át vezet, akik a kampányban kulcsszerepet játszottak. A védőnők hiteles személynek számítanak a kisgyermekes családok, azon belül is az anyák, leendő anyák életében.

Dr. Mészner Zsófia az OGYEI főigazgatója beszédében kiemelte, hogy rendkívül fontos és tanulságos az a közvetlen kapcsolat, amelyet az országos képzések során a hazai védőnőkkel alakíthattak ki, mely egyben a projekt egyik legnagyobb értékét is jelentette az Intézet dolgozói számára. A projekt szakmai vezetője, Dr. Klujber Valéria úgy fogalmazott, hogy a kampány egyik legfontosabb üzenete: megtanítani a lakosságot arra, hogy a környezetvédelem a tévhitekkel ellentétben nem feltétlenül drága dolog. Akár egészen egyszerű hétköznapi praktikákkal is tehetünk a környezetünkért, sőt olyan környezetkímélő tippeket is ismerünk, amik egyben pénztárca-kímélők is.

A hazai védőnők közel kétharmadának tartott képzés mellett Toma Andrea projektvezető kiemelte az elmúlt hónapok zenei- és gyermekfesztiváljain való megjelenést. Itt a kisebbek számára játékos formában, a kampány arca, Futurobi segítségével mutatták be, miként lehetnek a Föld barátai, hogyan óvhatják maguk és környezetük egészségét a kicsik. A fiataloknak pedig népszerű selfie-versenyt hirdettek a „Pózolj a Tücsökkel" kampány keretein belül.

A rendezvények mellett óriásplakátok, kiadványok, sajtóhirdetések és egyéb kommunikációs csatornák hirdették a projekt kiemelt üzeneteit, mint a hogyan használjunk kevesebb vizet, vegyszert és energiát, miként segíthetünk abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. A kampány weboldalán, az ÖKO-portál oldalon naprakész és praktikus információkat tettek közzé a védőnők és a családok számára, szakmai tartalmak, kézikönyvek, illetve letölthető előadások, továbbá egy ÖKO-Enciklopédia segítségével. A portálon keresztül elérhető mindkét játék, a „Futurobi és a mélység őrei" című interaktív képregényen, és a nagyobbaknak szóló ÖKO-kaland is. Ennek keretében a facebook oldalon szeptember 25-ig még zajlik az osztályok versenye, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhat az első három helyezett!

Legolvasottabb cikkeink