• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Humantrade Magazin 2010 december-január

HT

Válogatás a Teva Magyarország Zrt. Nagykereskedelmi Divízió gyógyszerészeti szaklapjának cikkeiből.

Kedves Olvasónk! Az újság olvasásához adobe acrobat reader program szükséges. Itt töltheti le a szükséges programot hozzá.

Címoldal

 

Az egészség nem rossz üzlet a gyógyszergyáraknak
Beszélgetés Dr. Szabó Lászlóval, a Teva Magyarország Zrt. új vezérigazgatójával
második rész


Vitaminok a télben
Az Egyesült Államok lakossága évente 24 milliárd dollárt költ vitaminokra. Magyarországon nincsenek pontos adatok, de az biztos, hogy több milliárd forintról van szó. Télen a „vitaminőrület" még fokozottabb, és a reklámözönben egyre nehezebb eligazodni. Mely vitaminok pótlására van valóban szükség a téli hónapokban? A válaszok keresésében Dr. Lakatos Pétertől, a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának professzorától kértünk segítséget.


Ünnepfrász
Egyre több helyen díszíti karácsonyi dekoráció az utcákat, a boltokban is megjelentek már a szeretet ünnepére összeállított speciális ajánlatok: tehát indul a karácsonyi őrület. Jó lenne persze, ha az a bizonyos angyal, aki a dal szerint nemsokára „eljön hozzánk", csak békés, mosolygós, ünneplő embereket találna. De a valóságban egyre többen szenvednek a karácsonyi stressztől, ami puskaporossá teheti a hangulatot a fa alatt. Pedig az év végi idegbaj elkerülhető.

Természetes összetevőkkel a feszültség ellen
A modern társadalom követelményekkel és örök elégedetlenséggel teli világában nagyon nehéz megtalálni a békés, nyugodt és szeretetteljes életet. Kevesen tehetik csak meg, hogy elvonulnak a világ elől, és szerzetesnek állnak. Az emberek többsége állandó stressznek van kitéve, és a mindennapos kényelmetlenségek mellett csak kevesen tudják, hogy a tartós stressz hosszú távon komoly betegségeket okozhat.

Baktériumok kapszulákban
A bél nyálkahártyájának felülete döbbenetesen nagy: négyszáz négyzetméter, amelyen baktériumok milliárdjai élnek velünk szimbiózisban. Akadnak közöttük olyanok is, amelyek igen jelentősen hozzájárulnak egészségünkhöz, jó közérzetünkhöz. Interjúnkban Dr. László András gasztroenterológussal, a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének főorvosával beszélgetünk.


Nem fogok megijedni
A tízezres kisváros főterén áll a Városháza modern, mintegy harmincéves épülete, amelynek egyik szárnya ad otthont az orvosi rendelőintézetnek és a mellette működő patikának. Az officina nem hatalmas, de igényesen berendezett, a tára mellett kizárólag hölgyek, élükön a kifejezetten reprezentatív külsejű vezető asszonnyal. Beszélgetés Szilágyiné Dr. Halász Évával, a bicskei Arany Sas Gyógyszertár vezetőjével

A színész-bajnok: Fesztbaum Béla
A harmincöt éves művész hűséges típus: már a főiskolán is Marton László volt a vezető tanára; ő szerződtette diplomázása után a Vígszínházhoz, amelynek azóta is tagja. Rendkívül sokoldalú karakterszínész, háta mögött a legváltozatosabb színházi szerepek hosszú sora. Mégis, talán legtöbben az 1997-ben bemutatott „Csinibaba" című filmből ismerik: ő volt Ede, a kisdobos…

Praktikák az üde leheletért
Igaz, a virágok nem hervadnak el tőle, ahogy a régi reklámban, de sok kellemetlenséget okoz, akár el is szigetelhet a halitosis, magyarul szájszag. Bűzös lehelettől az emberek egynegyede szenved, pedig könnyű megelőzni, vagy akár megszüntetni.

Legolvasottabb cikkeink