• nátha
  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Humantrade Magazin 2011. március

HT

Válogatás a Teva Magyarország Zrt. Nagykereskedelmi Divízió gyógyszerészeti szaklapjának cikkeiből.

Kedves Olvasónk! Az újság olvasásához adobe acrobat reader program szükséges. Itt töltheti le a szükséges programot hozzá.

 

 

 

„Teva fit"
Beszélgetés Dévényi Róberttel, a Teva Magyarország Zrt. Humantrade Nagykereskedelmi Divízió kereskedelmi igazgatójával.

Szólott a szakma
A Magyar Gyógyszerészi Kamara IV. Vándorgyűlését február 18-20. között tartotta Harkányban. A háromnapos szakmai rendezvény végül egy közös nyilatkozat elfogadásával zárult, ennek legfontosabb elemeiről és azok hátteréről kérdeztük Dr. Horváth Tamást, a kamara elnökét.

Milyen magas legyen?
Néhány évvel ezelőtt még a magas vérnyomással élők alig több, mint 10 százalékáról mondhattuk, hogy nem veszélyeztetik őket a tartósan magas vérnyomás szövődményei: a szívizom kóros megvastagodása, a szívroham, az agyi érkatasztrófák, a nyaki és alsóvégtagi érszűkületek kialakulásának fokozott kockázata, illetve a vese vagy a szem ereinek károsodása. Kiss Róbert Gábor kardiológus, az Állami Egészségügyi Központ osztályvezető főorvosa elmondja, hogy bár a helyzet még most sem rózsás, de ma már a hipertóniások 30-40 százalékának tenziója van az ajánlott 130/80 Hgmm körül.

Egy eltökélt gyűjtő
Stílusos, szépen karbantartott épület az agárdi főút mentén. Bent nívós berendezés, különösen szép patikai edényekkel. A házigazda halk szavú, nyugodt, kissé visszafogott ember, de mint később kiderül, azért nem áll tőle messze a határozottság sem. Beszélgetés Dr. Nagygyőry Szilveszterrel, az agárdi Aranysárkány patika vezetőjével.

Egy nem létező betegség
Bélmosás, biorezonancia-terápia, vitaminok, nyomelemek, ilyen-olyan olajok és egyéb készítmények fogyasztása, szigorú diéta – csak néhány példa azokra a módszerekre, amelyek azt ígérik: kigyógyítják a pácienseket az ún. candida betegségből. A candidát persze nem csak gyógyítani, hanem diagnosztizálni is kell, és erre is módszerek tucatjait kínálják. De vajon miről is van szó? Mi ez az igen jó üzleti lehetőségeket kínáló kórkép, amelyben állítólag emberek tízezrei szenvednek, és amely a puffadástól kezdve a fáradtságon keresztül a kettős látásig szerteágazó tüneteket produkálhat? Sinkó János főorvossal a Szent László Kórház belgyógyász-infektológusával beszélgetünk.

Ki ez itt, Kern András mellett?
Nyáron férjhez ment, ősszel levágatta a haját, télen harmincszor volt Maszat Janka, tavasszal újra futni kezd. Nem szeret unatkozni, rettentően türelmetlen a próbákon és időnként fura döntéseket hoz. De már javul… Kovács Patrícia második évadát tölti a Vígszínházban. Úgy érzi, elfogadták. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem állítja magát újra és újra feladatok elé. Beszélgetés Kovács Patríciával.

Legolvasottabb cikkeink