• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Humantrade Magazin 2011. november

HT

Válogatás a Teva Magyarország Zrt. Nagykereskedelmi Divízió gyógyszerészeti szaklapjának cikkeiből.

Tisztelt Olvasónk!
Az újság olvasásához adobe acrobat reader program szükséges. A programot itt töltheti le.

Egyszerűbb, mint gondolná
Praktikusabb, tetszetősebb és még hangsúlyosabban felhasználóbarát lett az októberben bevezetett újítások következtében a webpatikus.hu. Könnyen áttekinthető, egyszerűen használható funkciókkal bővült az oldal. A patikavezetők, tulajdonosok és az általuk felhatalmazott kollégák minden olyan adatot és információt látnak, amely a Humantrade-del való operatív együttműködésük szempontjából fontos. Az újdonságokról Koltai Péter, a projekt vezetője nyújt bővebb tájékoztatást.


Gyógyszerészek XXI. Országos Kongresszusa – képriport

A gyógyszer-technológia öröme
Ebben az évben nyugdíjba ment ugyan, de év végéig még jelentős szerepet vállal a cég legújabb gödöllői nagyberuházásában, a hamarosan több százmillió egységet előállító steril üzem felépítésében. Gyártást irányító technológusként kezdte, majd üzemvezető, azután főtechnológus, később pedig fejlesztési igazgató lett, végül a jövő beruházásainak irányítását, a telephely-fejlesztési igazgatóságot bízták rá Gödöllőn. Beszélgetés Dr. Schnitzer Ferenc szakgyógyszerésszel, a Teva telephely-fejlesztési igazgatójával.

„Elvenni a fájdalmat"
Századunkban a nyugati civilizációk életmódbeli változásai miatt többek között a mozgásszervi betegségek és az ezekkel járó fájdalmak is egyre
több ember életét nehezítik. A fájdalom csillapításának lehetőségeiről, az aktuális trendekről Dr. Kricsfalusy Mihály főorvost, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Baleseti Rehabilitációs Osztályának vezetőjét kérdeztük.

Homeopátia itthon
Miközben a homeopátiával kapcsolatban világszerte folyamatosan zajlik a vita, hogy – a bizonyítékokon alapuló medicina felfogása szerint – hatékony gyógymódnak tekinthető-e, illetve alkalmas-e arra, hogy az orvoslás széles körűen befogadja, aközben a homeopátiás szerek éppúgy törzskönyvezett gyógyszerek, mint a „rendes" szintetikus készítmények. Dr. Farkas Orsolyával, a Homeopátiás Baráti Kör Egyesület elnökhelyettesével e gyógymód hazai elfogadottságáról beszélgettünk.

Állandó edzésben tartjuk az immunrendszert
Itt van az ősz, nyakunkon az esős, nyálkás idő, a gyerekek újra közösségben töltik idejük nagy részét. Ilyenkor egyre gyakoribbak a köhögős, torokfájós, lázas, orrfolyós betegségek. Ezek megelőzésének és kezelésének homeopátiás lehetőségeiről beszélgettünk Dr. Miklós Anna gyermekgyógyásszal, homeopata orvossal.

„Fiatal" patika
Igényesen felújított, nagy családi ház jellegű épület Veszprém kertvárosi részén, az egyetem főépületével szemben. Takaros előkert, kialakított parkolók, bent otthonos officina. A vezető dinamikus, ereje teljében levő férfiú, domináns egyéniség. Dr. Klein Péter, a veszprémi Egyetem Gyógyszertár vezetője válaszol kérdéseinkre.

Tündérek hajközelből
A legtöbb szépségversenyen királynőket avatnak, akik büszkén viselik koronájukat a színpadon. Egy februárban indult megmérettetésen viszont olyan tündéreket kerestek és találtak, akik örökké viselik gyönyörű koronáikat — lévén, hogy esetükben hajkoronáról van szó. A több szempontból is újdonságnak számító versenyen végül három gyönyörű lányból lett Revalid Hajtündér. A mosolygós, barna hajú Horváth Gréta, az okos, vörös hajú Török Korinna és a kedves, szőke Nagy Anikó azonban nem pusztán azzal érdemelte ki ezt a címet, hogy jól mutatnak a fotókon: a versenyen, illetve a velük készült interjú alatt kiderült, személyiségük is „tündéri".

Legolvasottabb cikkeink