• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Humantrade Magazin 2012. május

HT

Válogatás a Teva Magyarország Zrt. Nagykereskedelmi Divízió gyógyszerészeti szaklapjának cikkeiből.

Tisztelt Olvasónk!
Az újság olvasásához adobe acrobat reader program szükséges. A programot itt töltheti le.


Generikus verseny
A Teva Gyógyszergyár Zrt. három telephelyen működik: Debrecenben a hatóanyag-, illetve szilárd formátumú gyógyszergyártás mellett innovatív és generikus kutató-fejlesztő tevékenység is folyik, Gödöllőn steril készítményeket állítanak elő és fejlesztenek, míg Sajóbábonyban fermentációs technikával hatóanyag készítése zajlik. A tavaly év végén nyugdíjba vonult vezérigazgató, Dr. Hegedűs Lajos helyét vette át Kaszás Mihály idén januártól. Kinevezését széles körű támogatás övezte.

Minden hetedik beteg Teva gyógyszertől gyógyul
Semmelweis Terv és Széll Kálmán Terv: ezek jelentik a gyógyszeripari ágazat aktuális gazdasági és szakmai környezetét, feltételeit. A kialakult helyzetben vajon mi lehet az egyik legjelentősebb hazai vállalat piaci stratégiája? Erről beszélgettünk Dr. Molnár Attilával, a Teva Magyarország Zrt. marketingigazgatójával.

Sztatinok és egyebek…
A szív- és érrendszeri betegségek egyik legfontosabb rizikófaktora a vér magas koleszterinszintje, melynek normálisnak tekinthető értéke, azaz hogy milyen érték felett van szükség a koleszterinszint csökkentésére, állandó szakmai viták tárgya. Az egyes országokban különböznek az elfogadott ajánlások; Magyarországon a szakemberek a 4,8 mmol/l összkoleszterin- értéket tekintik az elfogadható érték felső határának, és azt mondják: életmód- és étrendbeli változtatásokkal, illetve gyógyszeres kezeléssel ez az érték elérhető.

Receptek fantázianév nélkül
Április elsejétől a sztatinok családjába tartozó gyógyszerek csak hatóanyag formában írhatók fel. Ez nemcsak az orvosokat, hanem a patikusokat is új feladatok elé állítja. Decemberi számunkban már közöltük Blaskó György belgyógyász professzor véleményét, aki szerint ez a tény az orvosok részéről másfajta szemléletet igényel, mert hatóanyagokban, nem pedig fantázianevekben kell gondolkodniuk. Most Szökő Évát, a Semmelweis
Egyetem Gyógyszerhatástani Intézetének professzorát kérdeztük a döntés hátteréről és várható következményeiről.

A siker három testőre
Három termék, amit évtizedek óta keresnek és szeretnek a betegek. Három termék, amelynek nem ártott az idő. Hogyan születtek és miért arattak ekkora sikert a Teva nagy múltú termékei – ezekről a titkokról meséltek a cég munkatársai: Barta Zsolt, Bartók Gábor és Makleit László, akik régóta ismerik ezeket a legendás szereket. Tehát: Maripen, Valeriana, Neogranormon

Jós és jóságos
Állítása szerint maximalizmusa a sikere kulcsa, de ellenfelei feltehetőleg megemlítenék rettegett balkezét is. Kiss Gergely vízilabdázó mindent megnyert, amit lehetett; volt már a világ legjobb játékosa is. Nyáron sporttörténelmet írhat: negyedik olimpiai bajnoki címét szerezheti meg Londonban. Erre még ő sem számított, amikor 10 évesen megjósolta: olimpiai bajnok és jogászdoktor lesz.

A TEVA Patika Extra és a TEVA Patika Extra Plusz!
Két kedvezményes számlacsomagot és egy speciális hitelkonstrukciót dolgozott ki a Teva Magyarország Zrt. partnerei részére az OTP Bank Nyrt.

Legolvasottabb cikkeink