• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Humantrade magazin 2012. március

HT

Válogatás a Teva Magyarország Zrt. Nagykereskedelmi Divízió gyógyszerészeti szaklapjának cikkeiből.

Tisztelt Olvasónk!
Az újság olvasásához adobe acrobat reader program szükséges. A programot itt töltheti le.


Egy „régimódi" orvosból lett igazgató
Lényegében az alapoktól építette fel a Teva orvosi osztályát, amit a következő fél évben egy minden szempontból stabil szervezetté szeretne fejleszteni. Emellett továbbra is fontos számára a heti egy nap szakorvosi munka — a Debreceni III. Belgyógyászati Klinikán — és a hűség. Ő Dr. Barta Zsolt, a gasztroenterológus, aki jártas az immunbetegségekben is, és majdnem egy éve a Teva Magyarország Zrt. orvosigazgatója.

Azonnal! Egy kattintásra!
Üzletviteli információk, forgalomkövetés, rendelés: Teva Webpatikus

Lisztérzékenység, laktózérzékenység: avagy bevegyem, ne vegyem…
A lisztérzékenység, más néven cöliakia vagy „gluténszenzitív enteropatia", az egyik leggyakoribb (auto-)immunbetegség. Magyarországon kb. minden századik embert érint, gyakran egész családokat, de sajnos csak az esetek kis hányada kerül felismerésre. A közhittel szemben nem egyszerű étel-intolerancia, és nem is allergia, hanem öröklött; genetikai alapon, provokáció hatására (a búza, rozs, ill. árpa glutén-fehérjéinek fogyasztásával) kialakuló valódi autoimmun betegség…

A kiutat magunknak kell megkeresnünk
,,Marketing, public relations és reklám a patikákban" témakörben rendeztek szimpóziumot Budapesten február közepén. Ezen tartott többek között előadást a fenti címen Dr. Simon Kis Gábor gyógyszerész, egyetemi docens (Corvinus Egyetem, Közgazdasági Továbbképző Intézet). Előadásának szakmai hátteréről, illetve céljáról kérdeztük.

Férfiak figyelmébe
Ma Magyarországon évente kb. 1400 férfi hal meg prosztatarákban, és kb. 4500 új megbetegedést regisztrálnak. 10 évvel ezelőtt még az esetek 80 százalékánál előrehaladott, áttétes, nem operálható állapotban született meg a diagnózis. Ebben az elmúlt években tapasztaltak ugyan némi javulást, de még sok tennivaló van a korai felismerés érdekében. Tenke Péter urológussal, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet osztályvezető főorvosával beszélgettünk.

Tavaszi bőrújulás
A tavaszról mindenkinek a kikelet és a megújulás jut eszébe – de mi a teendő akkor, amikor az első tavaszi napsugarak arra világítanak rá, hogy a tél komoly pusztítást végzett a hajunkon és a bőrünkön? Mivel és hogyan segítsük a szervezet megújulását? Szépségtámogató hitek és tévhitek, tavaszra specializálva.

Gálameccs a szívünkért
Az „Érte Vagy!" Életmód Program, amely a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére hívja fel a figyelmünket, rendhagyó megnyitóval indult a budapesti Komjádi uszodában. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Semmelweis Egyetem összefogásával, és a Teva Magyarország Zrt. támogatásával megrendezett eseményen orvosok szálltak vízbe, hogy megmérkőzzenek a Teva-Vasas vízilabdacsapat válogatott és olimpikon játékosaival…

Laktiválja betegeit!
Gyógyszerészként nagy felelősség hárul a tára mögött álló szakemberekre, hiszen speciális tudásukkal kell segíteniük a betegeket a megfelelő készítmények kiválasztásában. Az elmúlt években egyre több probiotikum jelent meg a patikákban, ezért fontos, hogy az igazán hatékony megoldást ajánljuk a betegeinknek. A Lactiv probiotikum-család 4 tagja közül most essen szó két speciális készítményről.

Legolvasottabb cikkeink