• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

 • egynapos sebészet
  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

Ápolók napi ünnepség a Péterfy Kórházban

Kórházak - ügyek 2018.05.15 Forrás: Weborvos
Ápolók napi ünnepség a Péterfy Kórházban

Immár 30. alkalommal ünnepelték az Ápolók Nemzetközi napját a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben, emlékezve az idén 198 éve született Florence Nightingale nővérre, aki a modern ápolóképzés, valamint a betegellátás reformjának elindítója volt.

Dr. Sásdi Antal főigazgató köszöntőjében kiemelte a kitüntetett ápolók hűségét, odaadását a betegek és az intézmény iránt. A főigazgató közel harminc szakdolgozót részesített főigazgatói dicséretben. Az elismerésben ápolási asszisztensek, ápolók, műtős szakasszisztensek, osztályvezető ápolók részesültek. A dicséretek átadásakor a főigazgató főorvos méltatta a Péterfy munkatársainak szakmai és emberi hozzáállását is.

Főigazgatói Dicséretben részesült Both Szilvia, az Aneszteziológia aneszteziológus szakasszisztense; Bökfi Mónika, az I. Belgyógyászat Diabetológia ápolója; Brózné Balázs Andrea, az Urológia műtővezető-helyettes műtős szakasszisztense; Czéh Józsefné, az Aneszteziológiai Osztály Intenzív Betegellátó osztályvezető ápolója; Dankó Judit, a Központi Baleseti Ambulancia felnőtt szakápolója; Demeter Mária, az Onkológia-Haematológia Osztály segédápolója; Faragóné Menyhárt Erika, a Krízisintervenciós és Pszichiátria Osztály ápolója; Fehérvári Imréné, a Neonatológiai és Csecsemő Osztály NIC-II. csecsemő- és gyermekápolója; Hódossyné Kemenczei Ágnes, a Szemészeti Osztály osztályvezető ápolója; Horváth Károlyné, az Általános Sebészeti Osztály ápolója; Horváthné Kasza Margit, a III. Krónikus Belgyógyászat általános ápolója; Janó Kinga, a Központi Aneszteziológiai Intenzív Osztály aneszteziológus szakasszisztense; Kisistók Csabáné, a IV. Mozgásszervi Osztály ápolója; Kurunczi Dániel Máté, az I. Belgyógyászat Gasztroenterológia ápolója; Méhész Viktória, a Fül-Orr-Gégészeti Rendelő asszisztense; Monori Zsuzsanna, a IV. Krónikus Belgyógyászat ápolási asszisztense; Nádasi Anita, a Klinikai Toxikológia ápolója; Nagy Anikó, a II. Belgyógyászat Kardiovaszkuláris Osztály ápolója; Nyáriné Rostás Katalin, a II. Belgyógyászat Kardiovaszkuláris Angiológiai Osztály ápolója; Nyíriné Kiss Beatrix, a II. Krónikus Belgyógyászat osztályvezető ápolója; Oláh Frida, az Aneszteziológiai Intenzív Betegellátó Osztály ápolója; Rákosi Zsuzsanna, az V. Mozgásszervi Osztály ápolója; Sallai Éva, a Központi Műtő vezetőhelyettes műtős szakasszisztense; Sáfár Noémi, az Endoscopia Laboratórium segédasszisztense; Vörös Jánosné, a II. Krónikus Belgyógyászat OKJ ápolója; Zsisku Sándor, a Baleseti Felvételi Ambulancia ápolója; Kovácsné Nagy Zsuzsanna és Pappné Csontos Anna, a IV. Mozgásszervi Osztály ápolói.

Az ünnepi műsor moderátora immár hagyományosan Kertész Zsuzsa előadóművész volt, majd Mohai Gábor előadóművész tolmácsolásában egyebek között Dr. Dolinay Tamás Ápolókról című novellája hangzott el, végül Boldogy-Szabó Levente mentős kolléga és énekes-dalszerző zenés műsorát élvezhették az ünnepség résztvevői.

Legolvasottabb cikkeink