• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

100 millió forintra perli a kórházat a lánya miatt

Lapszemle 2022.01.25 Forrás: atv.hu
100 millió forintra perli a kórházat a lánya miatt

Úgy készült szakvélemény a kómában fekvő Katáról, hogy előtte senki nem látta, nem vizsgálta meg őt a három, állítólagos igazságügyi szakértő közül.

Nyolc éve fekszik kómában Katalin, a kétgyermekes édesanya, aki a kórházi koponyaműtét során súlyos baktériumfertőzést, majd agyhártyagyulladást kapott - írta az atv.hu. Édesanyja, Éva viszont a megélhetésükért küzd, a súlyos fertőzés miatt 100 millió forintot kér a műtétet végző kórháztól. ( A csatrna korábban beszámol róla, hogy a Barcson élő Katától volt férje gyerektartást, Évától pedig rokontartást követel. Utóbbi ügye már végrehajtói szakba került.)

 - Ez az összeg a lányommal nyolc éven át elmaradt jövedelmünket és a sérelemdíjat tartalmazza – árulta el a bírósági tárgyalás előtt Éva az atv.hu-nak. – A kórház persze nem ismeri el a hibáját, ezért kerültünk ide. Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor az intenzív osztályon Kata kezelőorvosa számonkért, hogy minek utazok minden nap a lányomhoz oda-vissza 120 kilométert.  - A doktornő nem látta semmi értelmét ennek, úgy vélte, a lányomnak nincs esélye a túlélésre. Azt magyarázta, az útiköltséget inkább tegyem félre Kata temetésére. Ehhez képest a lányom még mindig él, most ébredezik a kómából. 

A tárgyaláson a bíró az igazságügyi szakértői véleményekre volt kíváncsi. Éván és ügyvédjén, dr. Litresits Andráson kívül csak a kórház védője jelent meg. 

Kiderült, úgy készült szakvélemény a kómában fekvő Katáról, hogy előtte senki nem látta, nem vizsgálta meg őt a három, állítólagos igazságügyi szakértő közül. Ráadásul kettőről a tárgyalóteremben kiderült, csak szakkonzulens volt. Amikor ezt Éva ügyvédje igazságügyi szakértők bevonását kérte, a kórház jogi képviselője feleslegesnek és időhúzásnak tartotta azt.

Bár a kórházi papírok között kettőben is az szerepelt, hogy fertőzés okozta Kata agyhártyagyulladását, a kórház ügyvédje ezt is megkérdőjelezte - írták.

Legolvasottabb cikkeink