• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A Bajcsy-kórházra hárítaná a felelősséget az ellenzék

Lapszemle 2020.05.22 Forrás: magyarnemzet.hu
A Bajcsy-kórházra hárítaná a felelősséget az ellenzék

A járvány idején a Pesti úti idősotthonban lakók közül szinte minden súlyos állapotú koronavírus-beteg hozzájuk került.

– Mind Karácsony Gergelynek, mind a teljes ellenzéknek borzasztóan fontos, hogy a saját tehetetlenségüket másra hárítsák, ezért a Bajcsy-Zsilinszky Kórházon keresztül megpróbálják az államra, közvetve pedig a kormányra kenni a felelősséget. A támadásokat azonban a tények semmilyen formában sem támasztják alá – jelentette ki Bodnár Attila főigazgató aki azt is közölte, hogy a járvány idején a Pesti úti idősotthonban lakók közül szinte minden súlyos állapotú koronavírus-beteg hozzájuk került. A más egészségügyi intézményekbe szállított páciensek esetében inkább az izoláció volt a cél, hiszen az otthon túlzsúfoltsága nem tette lehetővé, hogy ott számukra karantént alakítsanak ki.

– Ez tehát az oka annak, hogy nálunk a csütörtök reggeli adat szerint 30 fő volt a Pesti útról érkezett elhunyt. Amikor pedig arra hivatkoznak, hogy kórházunkban a Covid–19-járvány halálozási aránya 29 százalékos, míg az általános magyar halálozási ráta 12,2 százalék, nem tesznek mást, mint tényeket ferdítenek el – szögezte le a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Bodnár doktor úgy fogalmazott: intézményükben a közepesen súlyostól a nagyon súlyos állapotú, tehát kórházi ápolásra szoruló betegek közül veszítettek el 29 százaléknyit, míg az általuk hivatkozott 12,2 százalékos halálozási ráta az összes megfertőződöttre vonatkozik, akiknek a döntő többsége panaszmentesen vagy igen enyhe tünetekkel, az otthonában gyógyult ki a betegségből. Tehát két olyan számot hasonlítottak össze, amelyeknek semmi közük egymáshoz. Hozzátette, ez az arányszám náluk mára 26,5 százalékra mérséklődött, míg nemzetközi adatok szerint az Európa-szerte kórházba került koronavírusos betegek átlagos halálozási aránya 33 százalék.

– Így lehet játszani a számokkal és így lehet félrevezetni az embereket. Pedig nem lenne szabad ilyet tenni, hiszen egy jó hírű egészségügyi intézményről beszélünk, amely nem azért van, hogy a politika eszközeként szerepeljen, hanem azért, hogy betegeket gyógyítson. Kollégáimat mélyen megrázta a kórházunk ellen egy hete zajló támadás, holott mi mindent megteszünk azért, hogy a legjobb tudásunk szerint hozzájáruljunk a járvány visszaszorításához - mondta.

Legolvasottabb cikkeink