• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A győri kórházban most nincs lehetőség apás szülésre

Lapszemle 2020.04.01 Forrás: 444.hu
A győri kórházban most nincs lehetőség apás szülésre

A csak „apás szülést” elképzelni tudó kismamák előtt talán még nyitott a lehetőség 4 győri kórház közelében lévő intézményben.

A veszélyhelyzet átírja a betegek jogait, nincs már lehetőség apás szülésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, közölte a főigazgató az intézmény honlapján. Levelében leszögez: mindig is a családbarát szülészet híve volt a kórház, de most "az elmúlt száz év legnagyobb kihívása ért el minket." Dr. Tamás László János kiemeli, hogy "felelős vezetőként elsődleges feladata munkatársai egészségének védelme, a lehetséges kontaktusok / személyi találkozások minimalizálása." - igézi a 444.hu.

"Minden elkerülhető kontaktust ki kell iktatni. Ha azt vesszük figyelembe, hogy minden kiesett ellátó csökkenti a következő beteg ellátásának esélyét akkor másik oldalról is akceptálható a szándék," teszi hozzá. Szerinte "átértékelődött az egész életünk, világunk, mindennapjaink, szokásaink és jogaink érvényesülése. Aki ezt nem látja vak, vagy egyszerűen önző, nem akar tudomást venni róla."

"Minden védőeszközre szükségünk van és lesz még többre szükség a napok teltével. Kinek fontosabb: a szülésnél / vajúdásnál jelenlévő apának vagy az ellátás frontvonalában lévő egészségügyi dolgozónak? Ez lesz az igazi kérdés," írja a főigazgató. Hozzáteszi: "mindeközben a hónapok vagy évek óta műtéti korrekcióra váró betegek (havi 1200 műtét) fegyelmezett nyugalommal várják akár fél évre elhalasztott gyógyulási lehetőségüket." Dr. Tamás László János végül azt tanácsolja, hogy "környezetünkben négy olyan kórház (Mosonmagyaróvár, Sopron, Tatabánya, Pápa) található szülészeti ellátással, melyek nem kijelölt járványkórházak, ahol jelenleg még talán kisebb a kapcsolati kockázat. Mivel szabad intézmény- és orvosválasztás van, különösen a szülészeti ellátás területén, a csak „apás szülést” elképzelni tudó kismamák előtt talán még nyitott a lehetőség."

Legolvasottabb cikkeink