• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

Lapszemle 2024.04.20 Forrás: baon.hu

"Ezen ellátási forma feltételrendszere adott Magyarországon is, mind kubaturális, mind eszközrendszer, mind jól képzett szakemberek szempontjából".

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház sebész szakorvosa, dr. Mészáros János lett a nemrég megalakult Egészségügyi Szakmai Kollégium Egynapos Sebészet Tagozatának elnöke – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a közösségi oldalán és ebből alkalomból interjút készített a doktorral - ismertette a baon.hu. Az egynapos sebészet ügye a jelenlegi tagozati elnöki megbízást megelőzően is része volt Mészáros János életének, hiszen a Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság elnökségi tagja , illetve két éve ennek a szervezetnek az elnöki pozícióját is betölti.

Mészáros János elmondta, jelentős kihívásnak érzi az elnöki feladatokat, hiszen az Egészségügyi Szakmai Kollégium – és azon belül a tagozatok – a miniszter legmagasabb szintű javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete. A szakmai feladatokon túl a miniszter felkérésére, az általa kezdeményezett egészségügyi, szakmapolitikai, finanszírozási, illetve egyéb más kérdésekben is véleményt formálhat. – Nagy lépés, hogy immár az egynapos sebészet is önálló tagozattal rendelkezik, így egyenrangú véleményalkotó félként vehetünk részt a szakmai testületben a belgyógyászat, a sebészet, a traumatológia, a bőrgyógyászat és a többi szakma mellett – mondta.

– A világtrendeket, a tengerentúlon meglévő ellátási viszonyokat, illetve a Nyugat-Európában is egyre inkább hódító egynapos ellátási formákat tekintve hiszem, hogy mi sem maradhatunk le. Ezen ellátási forma feltételrendszere adott Magyarországon is, mind kubaturális, mind eszközrendszer, mind jól képzett és tapasztalattal rendelkező szakemberek szempontjából – fogalmazott.

Mint mondta, Kecskeméten szerencsések, az egynapos sebészeti ellátások, melyek 2007 óta elérhető, ma már egy különálló, új épületben kaptak helyet, önálló szervezeti egységként működve. A műtéteket többéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik a legmodernebb és legkisebb megterheléssel járó technikával, a legmagasabb szintű betegbiztonságra törekedve.

További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink