• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A kiváló orvos a legerősebb betegmágnes

Lapszemle 2019.03.04 Forrás: visithusrb.com
A kiváló orvos a legerősebb betegmágnes

A közeli jövőben tervezik a Klinikai Központban egy komoly robotrendszer beszerzését.

Segíthetünk? Mi a panasza? Melyik klinikával lépne kapcsolatba? Melyik orvosunkkal lépne kapcsolatba? Milyen vizsgálatot szeretne? Ezek a kérdések fogadják a magyaron kívül négy nyelven, köztük szerbül a térítéses ellátást nyújtó UNI-MED Szeged Kft. honlapján az érdeklődőket - írta a Visithusrb.com.

Az UNI-MED Szeged Kft. egy 75 ágyas magánklinika, amely minden szakterületen, bármilyen egészségügyi problémára kínál megoldást. A magáncég a Szegedi Tudományegyetem 100 százalékos tulajdonában áll. Az infrastruktúrát az Egyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjától bérli, számos egyetemi klinikán és osztályon vannak ágyai. A legkiválóbb orvosok dolgoznak a cégnek – állami, intézeti munkaidejükön kívül.

Dr. Papp Tibor, az UNI-MED Kft. ügyvezető igazgatója elmondja: noha a vállalkozás 2006-ban alakult, forgalma csak 2017 októberétől indult látványos növekedésnek. A tavalyi évet a szervezet és a kapcsolatrendszer felépítésére szánták, 2019-től azonban igyekeznek láthatóvá tenni szolgáltatásaikat – elsősorban online felületeken, a közösségi médiában.

Pácienseik körülbelül egyötöde érkezik Szerbiából. A legtöbb a román beteg, de szépen emelkedik azoknak a magyar pácienseknek a száma is, akik nem a társadalombiztosítás által finanszírozott utat választják a gyógyulásra.

Sokan ismerik, vagy mások ajánlása alapján keresik azokat az orvosokat, akikben megbíznak. A honlapon a Best Doctors Program alapján a vezető orvosok, köztük klinikaigazgató professzorok, sőt, maga a rektor is szerepel azok sorában, akikhez a térítéses ellátásban időpontot lehet foglalni. Dr. Papp Tibor úgy fogalmaz: a kiváló orvosok jelentik a legerősebb „betegmágnest”.

A rövidített árlistát a magyaron kívül négy nyelven lehet megtekinteni. Az első szakvizsgálat után körvonalazódik, milyen további vizsgálatokra és beavatkozásokra lesz szükség. A beteg előre tisztában lehet ezek díjával, a gyógyító eljárás várható költségével. Az árak szinkronban vannak a szerbiai és romániai térítési díjakkal, de a nyugat-európaiaknál háromszor-ötször olcsóbbak. Ami az UNI-MED kínálatát külön versenyképessé teszi: a magyar egészségügy iránti bizalom. Navigációs, számítógép vezérelte műtéti programok már rutinszerűen zajlanak, a közeli jövőben tervezik a Klinikai Központban egy komoly robotrendszer beszerzését, ami újabb erős „betegmágnes” lehet.

Kérdésünkre, van-e szó arról, hogy társadalombiztosítási kártyával is lehessen gyógyulni a szomszéd országok biztosítottjainak Szegeden, dr. Papp Tibor hangsúlyozza: térítéses rendszerben működő magánklinikáról van szó. Nemcsak szerbiai taj-kártyával nem lehet náluk ellátáshoz jutni, hanem magyarországival sem. 

Legolvasottabb cikkeink