• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A legkorszerűbb ellátások lesznek a Szuperkórházban

Lapszemle 2021.09.16 Forrás: origo.hu
A legkorszerűbb ellátások lesznek a Szuperkórházban

Komplett orvosteamek jelentkeznek már most, hogy jönnének majd a Dél-budai Centrumkórházba gyógyítani, műteni.

A Dél-budai Centrumkórház legkorszerűbb orvostechnikai hátterével, kiváló munkafeltételek biztosításával és valódi betegközpontúságával lendületet ad majd a hazai orvoslás fejlődésének – nyilatkozta az Origónak a projektet vezető miniszterelnöki megbízott. Bedros J. Róbert szerint, ha Dobogón felépül a Szuperkórház, akkor hosszú távon megnyílhat a lehetőség a beruházások előtt a jelenlegi Szent Imre Egyetemi Oktatókórház területén is.

Dobogón van elég hely és közlekedési potenciál arra, hogy egy minden egyes beteg számára VIP-ellátást nyújtó, kompromisszumok nélküli kórházat építsünk. A kormány nagyon helyesen felismerte, hogy a jövő a centrumkórházaké, mert itt lehet a legjobb és legkorszerűbb ellátást nyújtani viszonylag alacsonyabb fajlagos költségekkel, és itt lehet koncentrálni a szaktudást is. A finanszírozással sincs probléma, mert a kormány maximálisan elkötelezett a beruházás megvalósítása mellett. 

Méreténél és szolgáltatásainál fogva is a magyar egészségügy zászlóshajójává válik a DBC. Úgy lesz képes komolyabb krízishelyzetekben, vagy akár egy katasztrófa esetén is helytállni, hogy az országban a legtöbb beteget látja majd el.

Az akut és sürgősségi ellátás keretében minden indokolt tevékenységet felölel, beteget nem küldünk el innen! Azaz, csupán a nagy számok törvénye alapján is egyedülálló tapasztalatokat szerezhetnek az egészségügyi dolgozók.

Majdani kollégáink olyan szakmai kihívásokkal találkozhatnak, olyan ultramodern gépekkel dolgozhatnak, amelyek egyedülállóan versenyképessé teszik a tudásukat. Emiatt már eddig is sokan jelentkeztek: itthon és külföldön dolgozó orvosok, komplett orvosteamek, hogy jönnének majd a Dél-budai Centrumkórházba gyógyítani, műteni.

A szakma krémje érdeklődik az intézmény iránt, így nemcsak a fiatalabb kollégáknak lesz lehetőségük tanulni, de az idősebbek is tovább tudnak fejlődni egy ilyen környezetben.

A Szent Imre annak idején fürdőkórházból lett közkórház. Ugyanez fordítva is lehetséges?

Természetesen, hiszen minden adott hozzá: a gyógyvíz, az infrastruktúra, a beépíthető területek és mindenekelőtt az igény Újbuda és a környék lakosainak részéről. Idővel ugyanolyan korszerű egészségügyi centrum jöhetne létre a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház területén, mint amilyen az Erzsébet Sósfürdő volt a maga fénykorában. 

Mi a lehetséges menetrend?

Az első lépés az, hogy a Dél-budai Centrumkórház megvalósuljon Dobogón, ugyanis a DBC átadása után nyílik lehetőség a további fejlesztésekre. Első körben a Szent Imre jelenlegi osztályai „átköltöznek" a Szuperkórházba, a Tétényi úton megmaradó intézmény pedig társkórházként működik majd a DBC mellett. Itt látják el a krónikus, továbbá a műtét előtti előkészítésre és az operáció utáni kezelésre szoruló betegeket. Hosszabb távon ezt egészíthetné ki – a szabad kapacitások terhére – egy rehabilitációs-rekreációs funkció. Nappali kórház és fizetős gyógyturisztikai szolgáltatások is szóba jöhetnének, jelentős kedvezményekkel az itt élők számára. Mindez hatalmas előrelépést jelentene Újbuda és a környék lakóinak termálvizes gyógykezelésében.  Továbbiak a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink