• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

A magyarok 12 százaléka zárkózik el teljesen az oltástól

Lapszemle 2021.11.24 Forrás: 24.hu
A magyarok 12 százaléka zárkózik el teljesen az oltástól

A teljes felnőtt népesség körében 12 százalék azok aránya, akik azt mondták, hogy biztosan nem fogják beoltatni magukat egyszer sem.

A 60 évesnél idősebb magyarok 31 százaléka már felvette a harmadik oltást – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az Idea Intézet készített. A felmérés szerint minél fiatalabb korosztályt nézünk, arányaiban annál kevesebben oltatták be magukat harmadszor, de ez bizonyára összefügg azzal, hogy az idősebbek oltása korábban kezdődött - írja a 24.hu.

Az összes megkérdezett 22 százaléka mondta azt, hogy kétszer már beoltották, és biztosan kéri a harmadik dózist is, 18 százalék pedig már túl is esett rajta az október végi, november eleji adatfelvétel időpontjáig, 16 százalék pedig ugyan kapott két oltást, de hezitál, hogy kéri-e a harmadikat.

A teljes felnőtt népesség körében 12 százalék azok aránya, akik azt mondták, hogy biztosan nem fogják beoltatni magukat egyszer sem. A 30-39 évesek körében ez az arány már 23 százalék.

...

A valóságban a friss adatok szerint a harmadik oltással rendelkezők száma már kicsivel több mint 1,9 millió, az összes beoltott szűk egyharmada, ebből mintegy százezren hétfőn, az oltási akcióhét első napján kapták meg az emlékeztető oltást.

A felmérés során azt is megkérdezték, hogy mekkora veszélyt jelent a negyedik hullám az élet különböző területein. Az 1-től 5-ig terjedő skálán (1 – egyáltalán nem jelent veszélyt, 5 – nagyon nagy veszélyt jelent) a Fidesz-szavazók értékelése szerint a magyarok testi, fizikai egészségére, illetve az árak emelkedésére jelent veszélyt (3,7 pont) a járvány, a legkevésbé pedig a megkérdezett anyagi helyzetére.

Az ellenzéki szavazók szerint a legnagyobb veszély az árak emelkedése (4,2 pont), de nem sokkal marad le a magyar gazdaság veszélyeztetettsége sem (3,9 pont). Mind az ellenzéki, mind az összes szavazó esetében igaz az, ami a fideszeseknél, hogy a megkérdezettek a saját pénzügyi helyzetüket érzik a legkevésbé veszélyben.

Legolvasottabb cikkeink