• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A tudomány határterületén mozgó programok is vannak

Lapszemle 2024.05.25 Forrás: Telex
A tudomány határterületén mozgó programok is vannak

Oltásellenes konferenciákon előadó kutató tart akkreditált továbbképzést a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége eseményén.

Akkreditált továbbképzést tart a hétvégén a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége. A Dobogókőn megrendezett, „Kiegészítő terápiák a gyógyszertárban” néven futó rendezvényen előad az a dr. Boros G. László is, aki a deutériumcsökkentett vízről készült kutatásaival szerzett magának viszonylag nagyobb hírnevet, de mostanában az Orvosok a tisztánlátásért oltásellenes csoport eseményein tartott előadásokról lehet inkább ismerni, írja a Telex.

A deutenomika a hidrogén deutérium nevű izotópjának egészségre gyakorolt hatását vizsgáló kutatási terület. Az alap felvetése az, hogy ha az ember kevesebb deutériumot visz be a szervezetébe, annak kedvező élettani hatásai lehetnek, sőt, akár a daganatos megbetegedések visszaszorításában is segíthet. Csakhogy ezt egyelőre tudományos kutatásokkal nem sikerült bizonyítani. A már meglévő, sikeresnek tekintett kutatásokat mind sejttenyészeteken végezték, de ahhoz képest, hogy több évtizede vizsgált területről van szó, a mai napig nem készültek olyan klinikai vizsgálatok, amelyek alá tudják támasztani a vélt kedvező hatásokat. Ennek részben az lehet az oka, hogy még ha valóban van is valamilyen hatása a tumorsejtekre a deutériumcsökkentésnek, a sokat kutatott deutériumcsökkentett víz nem tudja olyan mértékben csökkenteni a hidrogén izotópjának szintjét a szervezetben, hogy tényleges hatást fejtsen ki.

A Gazdasági és Versenyhivatal 2014-ben meg is büntette a deutériumcsökkentett vizek egyik legnagyobb hazai forgalmazóját, a HYD Kft.-t, mert alaptalanul reklámozták gyógyhatással a terméket, és azt is megtiltotta a cégnek, hogy a továbbiakban azt sugallják: a víz hat a rák ellen.

Boros G. László mostanában kevésbé a deutériumcsökkentett vízzel, inkább a koronavírus-vakcinával kapcsolatos előadásai miatt kerül a középpontba. Előadott például az Orvosok a Tisztánlátásért csoport III. Nemzetközi Covid-konferenciáján is, ahol többek között a Természetgyógyász Magazinban megjelent cikkre hivatkozva azt sugallta, hogy összefüggés van a koronavírus-vakcinák beadása és a megnövekedett halálozási statisztikák között. Valójában a növekvő halálozásnak a vakcinákon kívül millió oka lehet – többek között az abban az időben egyre agresszívebbé váló vírus is, ami ellen az oltásokat kifejlesztették. Boros az előadásban aztán azzal is párhuzamot vont, hogy az oltások után hogyan csökken a születésszám – ezzel Jordan Peterson is próbálkozott korábban, és ebben a cikkben írtuk le, hogy miért nem lehet egyértelmű összefüggést felállítani a két adat között.

A kutató a hétvégi továbbképzésen is az mRNS-vakcinákról tart előadást, egy olyan kutatási eredményét fogja ismertetni, amely jelenleg nyomtatásban van, így elolvasni még nem lehet. Megkerestük levélben, hogy küldje el a tanulmányt, ami nem történt meg, kaptunk helyette több korábbi írást más szerzőktől, amelyek azzal foglalkoznak, hogy az mRNS-fragmensek mennyi ideig maradnak az emberi szervezetben, és ennek milyen következményei lehetnek.

Bár a továbbképzés programja nem nyilvános, azt a meghívón is látni, hogy lesz még erősen a tudomány határterületén mozgó program: dr. Kenéz Zsolt homeopátiás gyógyszerész például „a WHO Integral Medical alapján kidolgozott” BEMER-, EWS Analyser- és „Human Bady Scenner”-méréseket is végez az érdeklődőknek. A BEMER-terápia mágnesterápián alapul, csakhogy tudományos vizsgálatok egész sora próbálta már mérni a mágnesek élettani hatásait, de egyelőre az eredmények vagy nehezen megismételhetők, vagy nagyon kis számú alanyon alapulnak, vagy egyszerűen csak nem találtak semmit (és számos olyan kísérlet van, aminek elvégzői között olyan is dolgozik, aki anyagilag érintett a kísérlet sikerében).

További részletek a Telexen.