• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Akár 120 beteget is fogadni tud a Királyhágó úti járványkórház

Lapszemle 2020.03.23 Forrás: magyarnemzet.hu
Akár 120 beteget is fogadni tud a Királyhágó úti járványkórház

A kórház személyzetét pedig – az összes fellelhető forrást megmozgatva – megfelelő számú és főként minőségű védőruhával és nagy maszkkal tudják ellátni.

Bármelyik pillanatban meg tudja kezdeni a koronavírus-fertőzöttek, illetve a már lélegeztetésre szoruló betegek fogadását a járványkórházzá alakult Budai Egészségközpont, amint a szaktárcától megkapják erre a zöld jelzést – közölte az intézmény alapító főigazgatója a Magyar Nemzettel. Varga Péter Pál jelezte: az egészségügyi szakhatóság már hétfőn mindent rendben talált, így amint a szaktárcánál aláírják a szerződésmódosítást, egyszerre akár 120 koronavírusos beteget is el tudnak látni, írja a Magyar Nemzet Online.

A Budai Egészségközpont az ország első és mind ez idáig egyetlen magánkórháza, amelyik nem csak felfüggesztette magánrendeléseit, valamint az általa működtetett Országos Gerincgyógyászati Központ nem akut betegellátását, de a járványhelyzetben az állami ellátórendszer tehermentesítésében is aktív szerepet vállalt. Mint Varga Péter Pál fogalmazott: egy magánintézetnek akkor van létjogosultsága a társadalom felé, ha a valós népegészségügyi érdekek mentén szervezi a szolgáltatásait. Most mindent felülír a járvány, ennél élesebb népegészségügyi helyzet kevés van, ezért döntöttek úgy, hogy minden más tevékenységüket felfüggesztik és az erőforrásaikat erre koncentrálják.

Az intézmény tulajdonosai – a Csányi Sándor által irányított Bonitás Rt. és Varga Péter Pál cége, a Medikomp Kft. – döntése értelmében a kórházvezetés még múlt vasárnap este vette fel a kapcsolatot Pintér Sándor belügyminiszterrel, és fekvőbeteg kapacitását az operatív törzs rendelkezésére bocsájtotta. 

Varga Péter Pál elmondta: jelenleg 35 lélegeztető gépük van, de a jövő hétre már 55 lesz, részben az OTP Bank pénzügyi támogatásának köszönhetően, amely húsz tartós lélegeztetésre alkalmas gép azonnali beszerzését támogatta, részben más cégek és magánszemélyek felajánlásából. A kórház személyzetét pedig – az összes fellelhető forrást megmozgatva – megfelelő számú és főként minőségű védőruhával és nagy maszkkal tudják ellátni.

Legolvasottabb cikkeink