• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Akár 120 beteget is fogadni tud a Királyhágó úti járványkórház

Lapszemle 2020.03.23 Forrás: magyarnemzet.hu
Akár 120 beteget is fogadni tud a Királyhágó úti járványkórház

A kórház személyzetét pedig – az összes fellelhető forrást megmozgatva – megfelelő számú és főként minőségű védőruhával és nagy maszkkal tudják ellátni.

Bármelyik pillanatban meg tudja kezdeni a koronavírus-fertőzöttek, illetve a már lélegeztetésre szoruló betegek fogadását a járványkórházzá alakult Budai Egészségközpont, amint a szaktárcától megkapják erre a zöld jelzést – közölte az intézmény alapító főigazgatója a Magyar Nemzettel. Varga Péter Pál jelezte: az egészségügyi szakhatóság már hétfőn mindent rendben talált, így amint a szaktárcánál aláírják a szerződésmódosítást, egyszerre akár 120 koronavírusos beteget is el tudnak látni, írja a Magyar Nemzet Online.

A Budai Egészségközpont az ország első és mind ez idáig egyetlen magánkórháza, amelyik nem csak felfüggesztette magánrendeléseit, valamint az általa működtetett Országos Gerincgyógyászati Központ nem akut betegellátását, de a járványhelyzetben az állami ellátórendszer tehermentesítésében is aktív szerepet vállalt. Mint Varga Péter Pál fogalmazott: egy magánintézetnek akkor van létjogosultsága a társadalom felé, ha a valós népegészségügyi érdekek mentén szervezi a szolgáltatásait. Most mindent felülír a járvány, ennél élesebb népegészségügyi helyzet kevés van, ezért döntöttek úgy, hogy minden más tevékenységüket felfüggesztik és az erőforrásaikat erre koncentrálják.

Az intézmény tulajdonosai – a Csányi Sándor által irányított Bonitás Rt. és Varga Péter Pál cége, a Medikomp Kft. – döntése értelmében a kórházvezetés még múlt vasárnap este vette fel a kapcsolatot Pintér Sándor belügyminiszterrel, és fekvőbeteg kapacitását az operatív törzs rendelkezésére bocsájtotta. 

Varga Péter Pál elmondta: jelenleg 35 lélegeztető gépük van, de a jövő hétre már 55 lesz, részben az OTP Bank pénzügyi támogatásának köszönhetően, amely húsz tartós lélegeztetésre alkalmas gép azonnali beszerzését támogatta, részben más cégek és magánszemélyek felajánlásából. A kórház személyzetét pedig – az összes fellelhető forrást megmozgatva – megfelelő számú és főként minőségű védőruhával és nagy maszkkal tudják ellátni.

Legolvasottabb cikkeink