• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Akár egymilliós bírság is járhat a régi piktogramokért

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu - mno.hu

Cserélni kell a dohányzást tiltó táblákat.

Egységes, négynyelvű figyelmeztető táblákat kell kihelyezni március elsejétől azokon a helyeken, ahol tilos és ahol szabad dohányozni. Akár egymillió forintra is büntethetik azokat a közforgalmú intézményeket, ahol még a régi piktogramokat találják. Sok helyen már kihelyezték az egyenkiírást. Kínai bolt, patika, kávézó és könyvesbolt is ugyanazt a legegyszerűbb megoldást választotta: A/4-es lapra, színesben kinyomtatták az internetről letölthető szabványt – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Teljesen mindegy, milyen anyagú a tájékoztató felirat, a formai követelményeknek azonban meg kell felelnie – nyilatkozta Tombácz Zsuzsanna megyei tiszti főorvos. A Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kéthetes kiemelt feladatként kapta meg a tájékoztató feliratok ellenőrzését. Ahol még a régi piktogramokat találják, ott pénzbüntetésre számíthat a tulajdonos. Százezertől egymillió forintig terjed a kiszabható összeg – húzta alá a tiszti főorvos.

A témával kapcsolatban a Hír TV tudósításan nyomán az mno.hu portálja így ír: A kiírásokat jól látható helyre, legalább A4-es méretben kell felragasztani. A magyar nyelvű felirat mellett angolul, németül, franciául és oroszul is szerepelnie kell a felhívásoknak. A népegészségügyi szolgálat és a kormányhivatalok márciusban kiemelten ellenőrzik, hogy a közintézmények kiragasztották-e az előírt matricákat. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a sorozatos szigorításoktól a dohányosok számának csökkenését várja.

– Azt gondolom, hogy így komplexszé válik ez a dolog, a tiltással, a megelőzéssel, a leszoktatással. Talán sikerül szép lassan, kitartó munkával elérni azt, hogy mind kevesebben dohányozzanak és mind kevesebben betegedjenek meg, mely sajnos vezető halálok ma nemcsak hazánkban, hanem az egész világon – hangsúlyozta Kallai Árpád.

Legolvasottabb cikkeink