• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Lapszemle 2020.02.21 Forrás: Egészségkalauz
Amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Az Országos Mentőszolgálat is számos lépést tett az új világ felé, irányt mutatott a magyar egészségügyi intézmények számára.

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én, írja az egeszsegkalauz.hu.

A digitalizáció térhódítása elkerülhetetlen, és új dimenziókat nyit meg a hazai egészségügyben is. A betegek egészségügyi adatait egységesítő EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) létrehozása hatalmas mérföldkő volt a hazai egészségügyi szolgáltatások digitalizálásának folyamatában. Szabó Bálint (Állami Egészségügyi Ellátó Központ, EESZT főosztályvezető) a rendszer további fejlesztésével járó lehetőségeket mutatja be, amelyek hozzájárulnak az egészségügy megújulásához és korszerűsítéséhez, felgyorsíthatják az ellátást, biztonságosabbá tehetik a gyógyszerezést. A hatékony, azonnali információcserével elősegítik a rendszer átláthatóságát, így biztosítva a legmagasabb szintű támogatást az ellátottak részére.

Digitalizáció a mentőszolgálatnál

Az Országos Mentőszolgálat is számos lépést tett az új világ felé, irányt mutatott a magyar egészségügyi intézmények számára; sőt, számos sikeres projekttel bizonyította, hogy a digitalizáció nem egy távoli cél, hanem a holnap modern egészségügyi folyamatainak alappillére, amelyet azonban a jelenben kell megteremteni. Hogyan fejleszthető hatékonyan a digitális ökoszisztéma építése a magyar egészségügyben és az egészségiparban? Milyen problémákat old meg a digitalizáció, és mi lesz a szerepe a közegészségügyi fejlesztések megvalósítása során? A rendezvény egyik kiemelt beszélgetésének résztvevői, Dr. Csató Gábor (OMSZ), Dr. Csiki Zoltán (EFFHÁT, EMMI), Dr. Szócska Miklós erről vitatkoznak Szolnoki Szabolcs (Tel Avivi Magyar Nagykövetség) moderálásával.

Legolvasottabb cikkeink