• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Átvették kinevezésüket és bemutatkoztak az új kórházi főigazgatók

Lapszemle 2024.07.19 Forrás: Weborvos összeállítás
Átvették kinevezésüket és bemutatkoztak az új kórházi főigazgatók

Pintér Sándor belügyminiszter 2024. július 15-i hatállyal hat vármegyei kórház és egy budapesti centrumkórház élére nevezett ki intézményvezetőket.

Még hétfőn közleményében adott hírt a Belügyminisztérium, hogy az eredményes pályázati eljárást követően Pintér Sándor belügyminiszter 2024. július 15-i hatállyal hat vármegyei kórház és egy budapesti centrumkórház élére nevezett ki intézményvezetőket. A feol.hu tudósított a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórház új vezetőjének bemutatkozásáról.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új főigazgatója, Bakos Gábor, Rétvári Bence miniszterhelyettestől, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától vehette át megbízatását szerdán, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumában. A szerkesztőséghez eljuttatott sajtóanyag szerint, Bakos Gábor egészségügyi menedzser, ortopéd-traumatológus szakorvos, családos, két gyermek édesapja. 2015-től a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályán dolgozik. 2017-ben kezdeményező szerepet vállalt a Baleseti Ambulancia átalakításában, melynek később vezetője lett. 2020 áprilisától a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese. 2024-ben a Semmelweis Egyetemen egészségügyi menedzser MSC diplomát szerzett.

Szilágyi Örs, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet új főigazgatója 2020-ban, a koronavírus járvány idején érkezett az újvárosi egészségügyi létesítmény Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályára, majd 2022 májusától a betegellátás mellett a kórház stratégiai igazgatói feladatait is ellátta. Idén januártól szükség esetén helyettesítette a megbízott főigazgatót, Kővágó Leventét és folyamatosan részt vett a kórházat érintő döntések meghozatalában. (További részletek a duol.hu cikkében)

Kinevezték: megvan a tatabányai kórház új főigazgatója

A Szent Borbála Kórház új igazgatója dr. Virág József lett, aki onkológus, klinikai farmakológus, daganatos betegségek specialistája, daganatos betegségek gyógyítására szakosodott főorvos. Az új intézményvezető kinevezése előtt a Budapesti Szent Margit Kórház megbízott főigazgatójaként tevékenykedett - írta a kemma.hu.

Új igazgató a Veszprém megyei kórház élén

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház új főigazgatója Dr. Czinkotay Frigyes, aki jól ismeri az intézményt, hiszen korábban orvos-igazgatói feladatokat látott el Veszprémben. Az új főigazgató kedden állománygyűlésen mutatkozott be vezetőként az intézmény dolgozóinak, amin részt vett dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is - közölte a polgármester Facebook-bejegyzését a veol.hu.