• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Az állami ellátásokat is növelné a 30 éves korig adott adómentesség

Lapszemle 2022.10.06 Forrás: magyarnemzet.hu
Az állami ellátásokat is növelné a 30 éves korig adott adómentesség

A csed a korábbi bruttó fizetésük száz százaléka is lehet, az adómentességet az adott évben érvényes átlagbérig lehet igénybe venni.

A csecsemőgondozási díjnak (csed) és a gyermekgondozási díjnak (gyed) is van adótartalma, ezeket az ellátásokat is érintheti, ha a kormány kiterjeszti a fiatalok adómentességét. Orbán Viktor egy parlamenti azonnali kérdésre válaszolva ejtett szót a kormány újabb családpolitikai lépéséről, amely szerint azok az édesanyák, akik harmincéves kor előtt gyermeket vállalnak, további öt évig részesülhetnének a fiatalok adómentességében, írja a Magyar Nemzet portálja. 

A gyermekek után járó állami támogatásokat is növelné, ha a kormány kiterjesztené a fiatalok adómentességét. A 2022 januárjától elérhető, 25 év alatti fia­talokat érintő személyi jövedelemadó-mentesség most is hatással van a csecsemőgondozási díjra (csed) és a gyermekgondozási díjra (gyed) is. A fiatal (25 év alatti) kismamák most is adómentesen jutnak hozzá ezekhez a transzferekhez. 

A csed a korábbi bruttó fizetésük száz százaléka is lehet, az adómentességet az adott évben érvényes átlagbérig lehet igénybe venni, havi hetvenezer forint pluszpénzt jelenthet. A gyed maximum bruttó 280 ezer forint lehet, ez ugyanis az aktuális minimálbér kétszeresének maximum hetven százaléka. 

A maximális folyósított összeg esetén havi 42 ezer forint személyi jövedelemadót vonnak le ebből a támogatásból, ezzel növekszik a kézhez kapott pénz, ha a jogosult 25 év alatti. 

Nem jellemző azonban, hogy a 25 éves koruk előtt gyermeket vállaló édesanyák fizetése lehetővé tenné a maximális összegre való jogosultságot, hiszen nem gyakori, hogy valaki a munkába állás után rövid idővel átlagbért fog keresni.

Éppen emiatt lehetne nagy segítség, ha a kismamák számára kitolnák az adómentesség felső korhatárát. Ahogy arról a parlamentben egy azonnali kérdésre válaszolva 

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, a kormány azt tervezi, hogy a fiatalon gyermeket vállaló kismamák számára harmincéves korig elérhetővé tennék az adómentességet. 

Ezzel arra ösztönöznék a fiatal lányokat, asszonyokat, hogy még harmincéves koruk előtt vállaljanak gyermeket, aminek köszönhetően nagyobb jövedelemre tehetnek szert.

További részletek a magyarnemzet.hu portálon. 

Legolvasottabb cikkeink