• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bezár a legnagyobb Pest megyei kórház egyik osztálya

Lapszemle 2023.09.27 Forrás: hvg.hu - telex.hu
Bezár a legnagyobb Pest megyei kórház egyik osztálya

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint egyetlen beteg sem marad ellátatlan a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

„Komoly bajban van a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, az egyik belgyógyászati osztálya az I-es Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni” – idézi Kunetz Zsombor Facebook bejegyzését a hvg.hu.

A csökkentett működésre átálló osztályokon Veresegyházról, Szadáról, Isaszegről, Erdőkertesről és Pécelről egyáltalán nem fogadnak fekvőbetegeket, de mindenhol legalább részlegesen szünetel a fekvőbeteg-ellátás.

...

Kunetz posztja az is kiemel, hogy a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház a legnagyobb kórház Pest megyében. „Kiesése nemcsak a Pest megyei ellátást veszélyezteti, hanem a budapesti ellátást is. Hiszen a kieső funkciókat átvevő intézmények várólistájának a végtelenbe nyújtását, kapacitásaik teljes kizsigerelését jelentheti. Rosszabb estben, ahogyan ezt látjuk a Váci Jávorszky Ödön Kórház esetén, a már nem létező kapacitásra próbálják átterelni a betegket" – magyarázza a szakértő.

...

Azt ígérik, hogy mindenkit ellátnak a kistarcsai kórházban

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szerint egyetlen beteg sem marad ellátatlan a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban. A telex.hu kérdéseikkel azért fordult az Okfőhöz, mert Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-posztja nyomán a Hvg.hu megírta: bezár a legnagyobb Pest megyei kórház egyik osztálya.

A kórházi főigazgatóság azt is írta válaszában: „a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra jelentkező diabetológiai betegek nagy száma miatt jelenleg a belgyógyászati osztály megerősítése zajlik diabetológiai profillal, (…) tévesen jelent meg, hogy három másik belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenterológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni”.

"A valóság az, hogy nem három, hanem másik négy belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia, gasztroenterológia, általános belgyógyászati osztály) teljes kapacitással működik. Az endokrinológia és a diabetológiai osztály részben az átszervezés miatt ideiglenesen szünetel. Az endokrinológiai szakma alacsony fekvőbeteg ellátás igényű, a szakma súlypontja áthelyeződött a járóbeteg ellátásra, ami a továbbiakban is zavartalanul működik endokrinológiai és pajzsmirigy szakrendelés formájában a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban” 

További részletek a cikkekben.