• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Biomassza-erőmű épülhet a kanizsai kórház területén

Lapszemle Forrás: zaol.hu

A biomassza erőmű révén évi 30 millió forintnyi fűtésköltséget takaríthatnak meg.

A fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ finanszírozásában, illetve pályázati támogatásokból több fejlesztés is megvalósult, vagy megvalósítás előtt áll a Kanizsai Dorottya Kórházban. Előbbiek közül a betegeknek és a látogatóknak mostanság a leginkább szembetűnő a belső úthálózat egy részének felújítása – írja a zaol.hu.

– Az elmúlt időszakban amellett, hogy sikerült energetikai szempontból is korszerűsítenünk a nővérszállót, illetve állami támogatásból felújítanunk a konyhánkat, újabb pályázatokat nyújtottunk be, melyek sikerrel jártak – mondta el dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos.

– Az egyik egy 100 millió forint értékű, úgynevezett betegbiztonsági projekt, mely révén komoly fejlesztéseket valósíthatunk meg a kórházi fertőzések megelőzése témakörében. Terveink szerint a projekt keretében valamennyi osztályunkon kézfertőtlenítő rendszert építenénk ki részint a dolgozóinknak, részint a betegeknek és hozzátartozóiknak.

Ugyanezen pályázat révén a gasztroenterológiai laborba szeretnénk két világszínvonalú sterilizáló eszközt is beszerezni. Ezen kívül az országos betegnyilvántartó informatikai rendszerhez kapcsolódóan erősíteni fogjuk az informatikai eszközparkunkat, különösen annak hardver oldalát, 75 új számítógépet vásárlunk dolgozóink számára. Nagy teljesítményű számítógépekről van szó, melyek gyorsabb működést, adatáramlást, ebből fakadóan gyorsabb betegellátást tesznek lehetővé.

A főigazgató hozzátette: a csomagban egységes betegazonosító rendszert is kiépítenek a kórházban. Minden beteg a felvételekor kap egy vonalkóddal ellátott karszalagot, így kórházi ápolása során gyorsan és pontosan beazonosítható lesz vonalkód-olvasók segítségével, az összes kórházi munkahelyen. Ezzel a megoldással gyakorlatilag teljesen kiküszöbölhetővé válik az adat-, ne adj’ isten betegtévesztés.

A főigazgató egy példaértékű beruházásról is beszámolt. Terveik szerint a kórház területén egy biomassza erőművet építenek, mely révén évi 30 millió forintnyi fűtésköltséget takaríthatnak meg. A fenntartótól elnyertek 18 millió forintot a kiviteli tervdokumentáció elkészítéséhez, s reményeik szerint jövő év végére rendelkezésre áll majd az a közel 300 millió forint is, amely szükséges az erőmű megvalósításához.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink