• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bokrétaünnep a kórházban, mert nincs feljebb

Lapszemle Forrás: baon.hu

Elérték az épület legmagasabb pontját.

Ennek örömére tartottak bokrétaünnepet a Bajai Szent Rókus Kórház új épületénél. A jeles esemény félórás csúszással kezdődött, ám a szöveges rész alig negyedórát vett igénybe. Környékbeli polgármesterek, az intézmény dolgozói és meghívottak mintegy százan gyűltek össze az új épületnél, amire nemzetiszínű szalagokkal díszített fát emelt fel a hasonló kis súlyokkal valószínűleg ritkán terhelt daru – írja a baon.hu portálja.

Egy teljesen széteső rendszert vettünk át, négy éve néhány hónapra állt az egészségügy a bedőléstől, krízishelyzetet örököltünk. Ehhez kaptuk meg a gazdasági világválságot és polgárháborús állapotok voltak a magyar egészségügyben – húzta alá köszöntőjében Szócska Miklós

– Akármerre járunk az országban az egészségügy megújul, a betegek XXI. századi körülmények közé kerülnek, a kollégák XXI. századi eszközökkel végzik a munkájukat. Látjuk a kétszeri kórházi béremelés és az alapellátás háromszori finanszírozás emelésének hatását. Újraindítottuk az egészségügyet – sorolta az államtitkár.

Dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos, hasonló történéseket idézett fel az intézmény utóbbi éveinek jeles eseményei kapcsán. Mint mondta, az 1795 óta létező kórházban ilyen mértékű megújulásra még nem volt példa, közel 10 ezer négyzetméteres az új épület, ami a város egyik emblematikus épülete lesz, legmagasabb pontja egyben a városé is. Célunk, hogy XXI. századi kórház legyünk és mi legyünk az országban a legjobbak – tette hozzá a főigazgató.

Három és fél éve, 2010 szeptemberében az államtitkár jelenlétében írták alá a kórház szerződését a csaknem 3,3 milliárd forintra rúgó, 90 %-ban EU-s és állami pénzből finanszírozott beruházásról. Akkor azt remélték, hogy két éven belül – 2012. szeptemberére – megépül az új szárny és korszerűbb körülmények jönnek létre az intézményben. Két sikertelenül zárult – a keretösszeget meghaladó ajánlatokat hozó – közbeszerzés után 2012 novemberében további 600 millió forintos állami támogatást kapott a beruházás. Ezt követően 2013. júliusában írták alá a nettó 2 milliárd 180 millió forint értékű kivitelezői szerződést a Modinvest Kft. és az Emel Kft. vezetőivel. A munkálatokra 335 nap áll rendelkezésükre, azaz nyár elejére tervezték a befejezést, a legfrissebb ütemezés szerint azonban inkább a nyár végére várható az építkezés vége.