• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Bombariadó az orosházi kórházban

Lapszemle Forrás: OrosCafe - MTI

A járóbetegek köntösben állnak az utcán, a fekvőbetegeket pedig folyamatosan hordágyon viszik ki az utcára.

Is­me­ret­len sze­mély te­le­fo­nált pén­tek dél­előtt Békés me­gyei kór­házba, azzal a be­je­len­tés­sel, hogy bomba fog rob­banni az épü­let­ben. A telefonáló azt mondta, hogy egy órát ad, de azt nem közölte, hogy mire. A kórházban jelenleg 300 beteg van, az épületet folyamatosan ürítik ki. Az OrosCafé szerint a járóbetegek köntösben állnak az utcán, a fekvőbetegeket pedig folyamatosan hordágyon viszik ki az utcára. A helyszínen rengeteg a rendőr.

Az utcán álló betegekért közben megérkeztek az első autóbuszok, először a gyerekeket és szüleiket, majd az időseket szállították el a Teréz és az Ezüst Fenyő Idősek Otthonába. A súlyos betegeket is biztonságos helyre vitték. A kórházban, ahol több műtét is folyt a riadó idején, mintegy 300 beteg tartózkodott - tudta meg a portál.

Egy kismamánál, akit korábban a Teréz utcára elszállítottak, beindult a szülés, ezért az egyik szülész-nőgyógyász kíséretében visszaszállították a kórházba. Úgy értesültünk, nem lépett fel nála komplikáció, megfelelő orvosi ellátás mellett várja gyermeke érkezését, egy kisfiút, aki - mint elmondta - a Marcell nevet kapja.

A kórházhoz két esetkocsi és négy mentőautó is kivonult, hogy ha szükség van betegellátásra, azt a mentőkben eltudják végezni - jelentette a lap tudósítója, hozzátéve, hogy egy-két ilyen eset most is zajlik a helyszínen. (Fotó OrosCafe.hu - Melega Krisztián)
Visszatérhettek a betegek az orosházi kórházba
Visszatérhettek a betegek péntek délután az orosházi kórházba, mivel a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A betegeknek azért kellett elhagyniuk az intézményt, mert délelőtt egy ismeretlen férfi telefonon azzal fenyegetőzött, hogy rövidesen bomba robban az épületben. A tüzetes átvizsgálás ellenére nem találtak bombát a szakemberek, így délután 13 órakor megkezdődhetett a visszaköltöztetés - mondta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tűri Zsanett hozzátette: a rendőrség az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Greksza Lászlóné, a kórház ápolási igazgatója elmondta: péntek délelőtt mintegy háromszáz fekvőbeteget kellett kiköltöztetni a kórházból, őket a környező szociális intézményekben, illetve a kórház környékén parkoló buszokban helyeztek el.

Duray Gergő, a kórház főigazgatója elmondta: a csaknem négyórás felfordulás ellenére a betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt, így immár zavartalan a kórház működése - hangsúlyozta.

Legolvasottabb cikkeink