• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Covid: ijesztő körkép Dobson Szabolcstól

Lapszemle 2021.10.23 Forrás: Facebook
Covid: ijesztő körkép Dobson Szabolcstól

Oroszország: kilenc napos leállást és súlyos korlátozásokat vezettek be, a halálozás rekordot döntött szerdán egy nap alatt 1036 áldozattal.

Az oltásellenes és a járvány elleni intézkedéseket ellenző propaganda megtette a hatását, nagy bajban vannak a volt szocialista országok – hívja fel a figyelmet Dobson Szabolcs legújabb Facebook-bejegyzésében.

Lettországban leállt az élet november 15-ig. Csak a létszükségleti cikkeket árusító boltok vannak nyitva. Csak ereggel 8 és délután 5 között lehet kimenni otthonról. (Megjegyzés: az oltási ráta alacsony részben a nagyarányú orosz lakosság miatt. Most visszaüt az orosz lakosság másodrendűként való kezelése és az ebből fakadó bizalmatlanság). A lakosság alig több, mint fele oltott teljesen.

Észtország: Október 25-től szigorodik a maszkhordás és egyéb szabályok lépnek érvénybe. Tömegrendezvényeket csaknem kizárólag oltott vagy fertőzésen átesett emberek látogathatnak. A lakosság kb. 55%-a oltott teljesen.

Románia: az egészségügy az összeomlás szélén van, a halálozás jelenleg világelső. Már Magyarországra küldenek betegeket. A lakosság 34,8%-a teljesen oltott.

Csehország és Szlovákia: emelkedő megbetegedési mutatók. Csehországban jövő héttől FFP2 maszkok kötelezők a beltéri munkahelyeken, kivéve azokat, akik egyedül vannak egy helységben. A kb. 10,7 millió lakosból kb. 6 millió van beoltva. Szlovákiában már több, mint 1000 COVID-19 beteget kezelnek kórházakban.

Horvátország és Bulgária: a német Szövetségi Kormány vasárnaptól magas kockázatú országként sorolja be őket, a megbetegedések száma jelentősen emelkedik.

Oroszország: kilenc napos leállást és súlyos korlátozásokat vezetett be az orosz elnök, a halálozás rekordot döntött szerdán egy nap alatt 1036 áldozattal. A lakosság kb. 30%-a oltott.

Ukrajna: a helyzet Oroszországhoz hasonlóan nagyon súlyos, de leállást még nem vezettek be. Oltási igazolás vagy negatív PR teszt kell a közlétesítményeken, távolsági utazáskor, különösen a súlyos helyzetben lévő régiókban. A lakosságnak csak a 15%-a oltott.

Legolvasottabb cikkeink