• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Covid: ijesztő körkép Dobson Szabolcstól

Lapszemle 2021.10.23 Forrás: Facebook
Covid: ijesztő körkép Dobson Szabolcstól

Oroszország: kilenc napos leállást és súlyos korlátozásokat vezettek be, a halálozás rekordot döntött szerdán egy nap alatt 1036 áldozattal.

Az oltásellenes és a járvány elleni intézkedéseket ellenző propaganda megtette a hatását, nagy bajban vannak a volt szocialista országok – hívja fel a figyelmet Dobson Szabolcs legújabb Facebook-bejegyzésében.

Lettországban leállt az élet november 15-ig. Csak a létszükségleti cikkeket árusító boltok vannak nyitva. Csak ereggel 8 és délután 5 között lehet kimenni otthonról. (Megjegyzés: az oltási ráta alacsony részben a nagyarányú orosz lakosság miatt. Most visszaüt az orosz lakosság másodrendűként való kezelése és az ebből fakadó bizalmatlanság). A lakosság alig több, mint fele oltott teljesen.

Észtország: Október 25-től szigorodik a maszkhordás és egyéb szabályok lépnek érvénybe. Tömegrendezvényeket csaknem kizárólag oltott vagy fertőzésen átesett emberek látogathatnak. A lakosság kb. 55%-a oltott teljesen.

Románia: az egészségügy az összeomlás szélén van, a halálozás jelenleg világelső. Már Magyarországra küldenek betegeket. A lakosság 34,8%-a teljesen oltott.

Csehország és Szlovákia: emelkedő megbetegedési mutatók. Csehországban jövő héttől FFP2 maszkok kötelezők a beltéri munkahelyeken, kivéve azokat, akik egyedül vannak egy helységben. A kb. 10,7 millió lakosból kb. 6 millió van beoltva. Szlovákiában már több, mint 1000 COVID-19 beteget kezelnek kórházakban.

Horvátország és Bulgária: a német Szövetségi Kormány vasárnaptól magas kockázatú országként sorolja be őket, a megbetegedések száma jelentősen emelkedik.

Oroszország: kilenc napos leállást és súlyos korlátozásokat vezetett be az orosz elnök, a halálozás rekordot döntött szerdán egy nap alatt 1036 áldozattal. A lakosság kb. 30%-a oltott.

Ukrajna: a helyzet Oroszországhoz hasonlóan nagyon súlyos, de leállást még nem vezettek be. Oltási igazolás vagy negatív PR teszt kell a közlétesítményeken, távolsági utazáskor, különösen a súlyos helyzetben lévő régiókban. A lakosságnak csak a 15%-a oltott.

Legolvasottabb cikkeink