• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Csaló orvos fényezi magát a Mandineren

Lapszemle 2019.11.23 Forrás: valaszonline.hu
Csaló orvos fényezi magát a Mandineren

A Magyar Orvosi Kamara több rendben marasztalta el, részint azért, mert meghamisította saját életrajzi adatát.

Egy petesejt-kereskedelem gyanújába keveredett, bírósági ügyei miatt eddig is hírhedt magánklinikavezető keresztény mezt húzott, aztán megindító „életvédő” cikket írt. A Mandiner pedig gond nélkül közölte a szép sorokat. A valaszonline.hu most felidézi milyen figura kapott ingyenreklámot.

...

Kezdjük azzal, hogy a Magyar Orvosi Kamara több rendben marasztalta el, részint azért, mert meghamisította saját életrajzi adatát. Vereczkey a Nyírő Gyula Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezetéséről is azért mondott le, mert a Pesti Központi Kerületi Bíróság megrovásban részesítette okirat-hamisítás miatt.

2014-ben aztán első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték: akkor már csalás miatt. A vádirat szerint több mint 80 esetben kért pénzt egy közkórházban nőgyógyászati betegeitől, azt állítva, hogy a műtétet nem finanszírozza a társadalombiztosító. A bíró igazolva látta a vádat. Jogerősen végül enyhítették a büntetését, de csalásért 1,8 milliós pénzbüntetésre ítélték.

Már folyt a per, amikor az Egészségügyi Tudományos Tanács „petesejt-kereskedelem és nem szerinti diszkrimináció” veszélyét jelezte egy fővárosi magánklinikán. A Heti Válasz tárta fel akkor, hogy az eset a Versyshez, a Vereczkey által alapított és ma is általa vezetett magánklinikához köthető. Akkori riportunkból kiderül: „S. Erika volt az a beteg, aki gyermeket szeretett volna, és Vereczkey azt mondta neki, »ő lát esélyt arra, hogy saját biológiai utódjuk legyen. Mindez hat-nyolcszázezer forintba kerülne, ám petesejt-donáció is szóba jöhet. […] Rendelkezésre áll 12-15 donor, egészséges, megbízható, de ennek van anyagi vonzata is, egymillió forintba kerülne« – idézi fel S. Erika az orvos szavait. »Leírta, hogy van szőke, kék szemű, magas, vékonyabb – az igényeinknek megfelelő petesejtdonort választhatunk.«” A rendőrség ugyan nem keresett fel minket a bizonyítékért, de idén áprilisban házkutatást tartottak Vereczkey lakásán és az általa vezetett klinikán. Akkor azt közölték a sajtóval: ismeretlen tettes ellen nyomoznak emberi test tiltott felhasználása miatt.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink