• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csótányterror a kórházban: sokkot kapott a beteg

Lapszemle Frissítve 2018.10.26 Forrás: hvg.hu
Csótányterror a kórházban: sokkot kapott a beteg

A nővér azt mondta, ez egy régi probléma, amivel sajnos nem tudnak mit kezdeni. Reagált a kórház.

Végigrettegte a csótányok miatt a Budai Irgalmasrendi Kórházban töltött két hetét egyik olvasónk. Nem egy-két rovarral, hanem szabályos hordákkal találkozott nap mint nap, a nővérek reakciója mindössze annyi volt: igen, tudnak a problémáról, régóta fennáll, tenni azonban nem tettek semmit - írta a hvg.hu.

A beteg legszívesebben hazament volna, amit állapota miatt nem tehetett meg, a kórházban töltött két hete azonban az állandó rovarvizslatás és -iszony jegyében telt. Az utolsó benti éjszakáját pedig kénytelen volt átvirrasztani, mert a sötétben annyi csótány merészkedett elő, hogy szobatársai egyike – egy hetvenen túli, szintén rovariszonyos hölgy – szabályos sokkot kapott tőlük, nyugtatót kellett neki adni, utána pedig inkább egész éjjel felkapcsolva hagyták a villanyt. A fénytől kétségkívül megfogyatkoztak a rovarok, cserébe a szemüket sem tudták lehunyni a betegek.

A történettel a lap megkereste a kórház főigazgatóságát, egyebek mellett azt tudakolva, hogy általános probléma-e a rovarok jelenléte az intézményben, vagy csak ebben a részlegben, hogy mikor és milyen technológiával tartottak utoljára csótányirtást a kórházban, meggyőződtek-e annak hatékonyságáról, illetve, ha van, milyen akadálya van, hogy újabb irtást tartsanak. A főigazgatóság végül többszöri ígérete ellenére sem válaszolt kérdéseinkre - írta a lap.

Az irtással minden rendben - válaszolt a kórház

Reagált a Budai IrgaImasrendi Kórház főigazgatósága az intézményben tapasztalt csótányinvázióval kapcsolatban három napja feltett kérdéseinkre - írta a hvg.hu péntek délután.

Cikkünk megjelenése után fél nappal elküldött válaszában a főigazgatóság hosszan ecseteli, hogy az állandó rovar és kártevő-mentesítésre szerződött partnere hosszú évek gyakorlati tapasztalatával rendelkezik, országos szinten több egészségügyi, idegenforgalmi és élelmiszeripari intézményben végez rovar és kártevőirtást, ahol az elvárások speciálisak és nagyon szigorúak.

A cég a Budai Irgalmasrendi Kórházban a szerződés szerint negyedévente végez teljes körű rovarirtást, ez legutóbb szeptember 19-én történt meg, a kórház emellett az osztályok részéről beérkező igények alapján évente még 3-4 alkalommal szokta megrendelni a szolgáltatást, amit a megrendeléstől számított 24 órán belül szokott teljesíteni a beszállító.

A kórház válasza egy szóval sem tér ki a friss problémára, illetve arra, hogy az Árpád fejedelem úti szárnyban tapasztaltak miatt elrendelték-e az említett, rendkívüli rovarmentesítést.

A főigazgatóság válaszából még valami hiányzik fájóan: hogy elnézést kérnek a betegektől a csótányok miatt átélt traumákért, kellemetlenségekért. A teljes írás itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink