• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Csótányterror a kórházban: sokkot kapott a beteg

Lapszemle Frissítve 2018.10.26 Forrás: hvg.hu
Csótányterror a kórházban: sokkot kapott a beteg

A nővér azt mondta, ez egy régi probléma, amivel sajnos nem tudnak mit kezdeni. Reagált a kórház.

Végigrettegte a csótányok miatt a Budai Irgalmasrendi Kórházban töltött két hetét egyik olvasónk. Nem egy-két rovarral, hanem szabályos hordákkal találkozott nap mint nap, a nővérek reakciója mindössze annyi volt: igen, tudnak a problémáról, régóta fennáll, tenni azonban nem tettek semmit - írta a hvg.hu.

A beteg legszívesebben hazament volna, amit állapota miatt nem tehetett meg, a kórházban töltött két hete azonban az állandó rovarvizslatás és -iszony jegyében telt. Az utolsó benti éjszakáját pedig kénytelen volt átvirrasztani, mert a sötétben annyi csótány merészkedett elő, hogy szobatársai egyike – egy hetvenen túli, szintén rovariszonyos hölgy – szabályos sokkot kapott tőlük, nyugtatót kellett neki adni, utána pedig inkább egész éjjel felkapcsolva hagyták a villanyt. A fénytől kétségkívül megfogyatkoztak a rovarok, cserébe a szemüket sem tudták lehunyni a betegek.

A történettel a lap megkereste a kórház főigazgatóságát, egyebek mellett azt tudakolva, hogy általános probléma-e a rovarok jelenléte az intézményben, vagy csak ebben a részlegben, hogy mikor és milyen technológiával tartottak utoljára csótányirtást a kórházban, meggyőződtek-e annak hatékonyságáról, illetve, ha van, milyen akadálya van, hogy újabb irtást tartsanak. A főigazgatóság végül többszöri ígérete ellenére sem válaszolt kérdéseinkre - írta a lap.

Az irtással minden rendben - válaszolt a kórház

Reagált a Budai IrgaImasrendi Kórház főigazgatósága az intézményben tapasztalt csótányinvázióval kapcsolatban három napja feltett kérdéseinkre - írta a hvg.hu péntek délután.

Cikkünk megjelenése után fél nappal elküldött válaszában a főigazgatóság hosszan ecseteli, hogy az állandó rovar és kártevő-mentesítésre szerződött partnere hosszú évek gyakorlati tapasztalatával rendelkezik, országos szinten több egészségügyi, idegenforgalmi és élelmiszeripari intézményben végez rovar és kártevőirtást, ahol az elvárások speciálisak és nagyon szigorúak.

A cég a Budai Irgalmasrendi Kórházban a szerződés szerint negyedévente végez teljes körű rovarirtást, ez legutóbb szeptember 19-én történt meg, a kórház emellett az osztályok részéről beérkező igények alapján évente még 3-4 alkalommal szokta megrendelni a szolgáltatást, amit a megrendeléstől számított 24 órán belül szokott teljesíteni a beszállító.

A kórház válasza egy szóval sem tér ki a friss problémára, illetve arra, hogy az Árpád fejedelem úti szárnyban tapasztaltak miatt elrendelték-e az említett, rendkívüli rovarmentesítést.

A főigazgatóság válaszából még valami hiányzik fájóan: hogy elnézést kérnek a betegektől a csótányok miatt átélt traumákért, kellemetlenségekért. A teljes írás itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink