• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Defibrillátorral menthetnek életet egy belvárosi iskolában Debrecenben

Lapszemle 2024.06.24 Forrás: haon.hu
Defibrillátorral menthetnek életet egy belvárosi iskolában Debrecenben

Az Élet Mentő Pont márkanév olyan, társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, amit a birtokosa az emberek életbiztonságáért képvisel.

Átadták Debrecenben a 17., az oktatási intézmények között pedig az első Élet Mentő Pontot a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában, ahol immár saját forrásból beszerzett defibrillátor áll rendelkezésre arra az esetre, ha esetleg baj történne - tudósított a haon.hu.

 – Többször nekifutottunk ennek a feladatnak, de nem koronázta siker a fáradozásunkat. Idén tavasszal azt hallottuk, valahol Magyarországon egy oktatási intézményben sikeres újraélesztést hajtottak végre a kollégáink. Nagyon komolyan elgondolkodtunk azon, hogy mi sem fogunk tovább várni. Eldöntöttük, saját forrásból vásárolunk egy defibrillátort, de nyilvánvaló, ha van egy ilyen készülékünk, akkor használni is tudnunk kell – mondta Ember Sándor, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatója. Felvették a kapcsolatot a mentőszolgálattal, és nagyon segítőkésznek bizonyultak. Azonnal megtörtént az első megbeszélés, és úgy döntöttek, nemcsak néhány önkéntes jelentkezőt fognak kiképezni, hanem a nevelőtestület tagjait, illetve a technikai személyzet közül is voltak néhányan, akik vállalkoztak erre a feladatra. Párban dolgoztunk, ez egyébként jellemző az iskolánkra, hogy csoportokban dolgozunk. Örülünk, mert úgy látjuk, kimagasló képzést kaptunk – mondta.

Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója elmondta, az Élet Mentő Pont Csató Gábor főigazgató nevéhez fűződik. Maga a védjegy azzal a koncepcióval jött létre, hogy a társadalmi felelősségvállalás nevében cégek, társadalmi szervezetek, közintézmények vállalkozhatnak arra a nemes feladatra, hogy saját forrásból beszereznek és üzemeltetnek egy félautomata defibrillátort a hirtelen szívhalál csökkentése érdekében. Az Országos Mentőszolgálat biztosítja mindazt az elméleti és gyakorlati ismeretanyagot, amely nemcsak az életmentő készülék működtetéséhez szükséges, hanem a laikus újraélesztés megkezdését, és a mentőszolgálat aktiválását is magába foglalja. További részletek a teljes tudósításban

Ebben az intézményben 80-an dolgozó kezébe tettük az élet esélyének visszaadásának lehetőségét