• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Dühös betegek hívogatják a háziorvosokat

Lapszemle 2021.05.08 Forrás: 24.hu
Dühös betegek hívogatják a háziorvosokat

Valóságos rohammal szembesülnek a háziorvosok és asszisztenseik: azok a betegeik hívogatják őket, akik oltást kaptak, de kártyát nem.

Már nemcsak azért keresik sokan háziorvosukat, hogy van-e Pfizer-vakcina, hanem rengetegen telefonálnak afelől érdeklődve, hogy miért nem kapták meg az oltottságukat bizonyító védettségi igazolványukat. Csakhogy hiába, mert a háziorvosok nem látnak arra rá, hol tart az okmány kiállításának folyamata, írja a 24.hu

Már így is rátukmáltak a háziorvosokra minden munkát, éjjel-nappal dolgozunk, oltunk február óta, még hétvégén is. Most a nyakunkba varrják ezt is, hogy ha a beteg nem kapta meg az igazolványát, akkor az azért lehet, mert a háziorvos nem töltötte fel a rendszerbe az adatait. Épp az imént hívott megint egy beteg, az okmányirodából küldték el, azt mondták neki, hogy nálunk reklamáljon, mert nincs a rendszerben. Mi megnéztük, és látjuk, hogy fel van töltve a nevéhez minden adat. Folyamatosan küldik hozzánk a felháborodott embereket, már lincshangulat van – panaszkodott a lapnak egy budai háziorvosi rendelő munkatársa, aki nincs egyedül.

„Rendszeresek a telefonok, napi több. Ehhez aztán semmi közünk. Csak az idő és a maradék türelem fogy vele” – számolt be egy másik budapesti rendelő dolgozója.

„Minden nap ezért telefonálnak, többen számonkérően, hogy hol van a védettségi igazolványuk, mert nem kapták meg, vajon mi lejelentettük-e” – osztotta meg tapasztalatait egy Bács-Kiskun megyei asszisztens.

„Ennél többen már csak amiatt keresnek, hogy mikor kaphatnak Pfizert” – mondta egy fővárosi háziorvos.

Egy, a lap által megkérdezett budapesti háziorvosnál például előfordult, hogy nem találta páciense oltását az EESZT-ben, mert elütött egy számot, de ezen egyszeri eseten kívül mindig a folyamat másik pontján, tőle függetlenül csúszott hiba a rendszerbe. Azt nem tapasztalta, hogy a kormányhivatalból küldik hozzá a betegeket, sokkal inkább maguktól hívják őt arról érdeklődve, eddig miért nem kapták meg a védettségi igazolványt, vagy hogy fent van-e az EESZT-ben az oltásuk.

Legolvasottabb cikkeink