• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Egészségparti szűrőprogram Balatonfüreden

Lapszemle 2021.07.30 Forrás: veol.hu
Egészségparti szűrőprogram Balatonfüreden

Szócska Miklós közölte, már több rosszindulatú bőrgyógyászati elváltozást találtak a jelentkezők körében az elmúlt hétvégéken.

Különféle egészségügyi szűréseket vehettek igénybe ingyenesen a strandolók Balatonfüreden, a Kisfaludy strandon az elmúlt hétvégén, melyet a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) szervezett, és amelyen a biztonságos közlekedés és strandolás jegyében részt vett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT), valamint a Balatonfüredi Rendőrkapitányság is, írja a veol.hu

Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja felidézte, államtitkárként 2013-ban, majd egy évvel később már szervezett balatoni egészségtábort, melyet újraélesztettek. Cél, hogy közel vigyék a szűréseket az emberekhez. Utalt rá, találkoztak az Európa Kulturális Program – Veszprém 2023 szervezőivel, így először a megyeszékhelyen várták az embereket, majd Balatonakarattya után ezúttal Balatonfüredre érkeztek. A programot folytatják Balatonalmádiban, Csopakon, Gyenesdiáson, Keszthelyen.

Szócska Miklós közölte, már több rosszindulatú bőrgyógyászati elváltozást találtak a jelentkezők körében az elmúlt hétvégéken. A szűrés nagyon fontos, mert korai stádiumban kezelhetőek a problémák, és a gyógyítás is kisebb költséggel is jár.

Hatala József, az NBT elnöke az egészség megőrzésére, a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Hozzátette, a strandokon több olyan vizsgálatot is el lehet végezni, mely az említett célt szolgálja. Külön örvendetesnek tartotta, hogy sok kisgyermekes család érkezett a szűrőbuszokhoz, és sokan érdeklődtek a bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismeretek iránt is, melyeket érdemes minél korábban megtanulni. Így például a biztonságos strandolással kapcsolatosan a szakemberek elmondják, mire kell figyelni a tömegben, hogyan vigyázzunk az értékekre, milyen problémát okozhat a túlzott napozás. Felhívják a figyelmet a strandolás veszélyeire, például nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani, és külön kitérnek a biztonságos közlekedésre. Az elnök a Balaton közbiztonságát érintő kérdésre azt mondta, megállja a helyét nemzetközi szinten, majd kiemelte a rendőrség, a vízi rendőrség, a polgárőrség, a vízimentők, a balatoni megyék összehangolt munkáját. Hatala József aláhúzta a támogatást, mellyel az NBT segíti a biztonság fenntartását a tónál.

Legolvasottabb cikkeink